Haberler

Ermeni Gençlerden Flashmob Eylemi

Buenos Aires'te Ermeni Gençler 1916 olaylarının yıldönümü nedeniyle eylem yaptı.

Buenos Aires Ermeni Gençler Birliği 1915 olaylarının 96'ncı yılı vesilesiyle, Türkiye'nin Ermeni soykırımını tanıması ve uluslarası insan hakları davasına saygı göstermesi adı altında bir flashmob performansı sundu.

Buenos Aires'in sembol meydanı Obelisco'da gerçekleşen performans sonrası açıklama yapan Ermeni Gençlik Birliği üyeleri, 1915-1923 yılları arasında Türkiye'de yaşayan 1 milyon 500 bin Ermeni'nin sistemli olarak katledildiğini iddia ederek, Türkiye'nin bir an önce uluslarası kamu oyu önünde Ermeni soykırımını tanıması çağrısında bulundular.

Arjantin devletinin Ermeni soykırımını tanımasının yanında, dünyada ilk defa Arjantin yargısının, Türkiye'nin soykırım suçlusu olduğu hükmüne vardığı hatırlatılan açıklamada, Arjantin yargısının insan haklarını ön plana koyarak uluslarası yargıda örnek bir karara imza attığı savunuldu.

Gösteride ayrıca "Soykırımcı devlet Türkiye", "Türk devletinin yaptığı Ermeni soykırımın 96'ncı yılı", "Ermeni soykırımını tanıdığın için teşekkürler Arjantin" pankartları açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title