Haberler

Erdoğan'ın 'Öğrencisi' Karne Aldı

Doğuştan Kafatası Büyümediği için Kör Olma Tehlikesi Bulunan İlköğretim Okulu Öğrencisi Serap Zengin Karnesini Tedavi Gördüğü Hastanede Aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Adana ziyareti sırasında yardım sözü verdiği doğuştan kafatası büyümediği için kör olma tehlikesi bulunan ilköğretim okulu öğrencisi Serap Zengin karnesini tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde aldı.

Başbakan Erdoğan'ın bir dizi ziyaret ve toplu açılışlara katılmak üzere Adana'da bulunduğu sırada valilik ziyaretinden sonra korumalar aracılığıyla kendisine ulaşan ve derdini anlatan ayakkabı boyacısı Şeracettin Zengin'e yardım sözü vermesinden sonra yaklaşık 25 gündür Çukurova Üniversitetesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören İlköğretim 7. sınıf öğrencisi Serap Zengin, eğitimine de ara vermek zorunda kaldı.

Ancak Petrolofisi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Necdet Sarı, sınıf öğretmeni Nergiz Uçkan ve sınıf arkadaşları Serap Zengin'i unutmadı. Hastaneye gelen öğretmen ve öğrenci arkadaşlarını karşısında gören Serap Zengin, duygulu anlar yaşadı. Öğretmenleri ve arkadaşları Serap Zengin'i tek tek öperek çiçek verdiler. Okul Müdür Yardımcısı Necdet Sarı ise Serap Zengin'e okula ara vermek zorunda kalmasına rağmen karnesini verdi.

Karnesini alan Serap Zengin çok mutlu olduğunu, öğretmen ve arkadaşlarını hiç beklemediğini kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Okula devam etmek istediğini ama hastalığından dolayı devam edemediğini belirten Serap, 'Okuluma devam etmek istiyorum. Hastalığımı yenip okula devam edip büyüyünce avukat olacağım. Arkadaşlarımın ve öğretmenlerimin benim yanımda olmasından çok mutlu oldum' dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Necdet Sarı ise, Serap'ın hastalığı nedeniyle tedavisi başladığı için okuluna devam edemediğini ancak çok başarılı bir öğrenci olduğu için karnesini hastaneye getirdiklerini söyledi. Sarı, 'Serap'ın karnesi hasta olan bir öğrenci için çok iyi. Serap çok mücadeleci ve hırslı bir öğrencimiz. Buraya kadar gelmesi bile çok büyük bir başarı. Bundan sonra inşallah daha iyi olacak. Biz Serap'ın hastalığı anlatıp tekrar aramıza döneceğini inanıyoruz' diye konuştu.

Sınıf arkadaşları ise Serap'ı tek tek öptükten sonra çiçek vererek onu çok özlediklerini ve çok sevdiklerini iyileşip biran önce aralarına dönmelerini sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Bir gözü görmeyen, diğer göze ise yüzde 30 gören Serap'ın sağlık durumunun iyi olduğu, bütün kontrollerden geçtiği ve testlerinin tamamlandığı önümüzdeki günlerde ameliyat olacağı bildirildi.

(FK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title