Haberler

Erdoğan'dan Abdullah Cömert'in Annesine Suç Duyurusuna Takipsizlik Kararı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesinin kendisi ile ilgili sözleri üzerine suç duyurusunda bulundu. Savcı takipsizlik kararı verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Antakya'da Gezi eylemleri sırasında atılan gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve savcılığın bu şikayetle ilgili takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı.

Anne Cömert'in tecavüz cinayeti kurbanı Özgecan Aslan için Mersin'de kurulan taziye çadırını ziyareti sırasında Erdoğan'a beddua ederek tehdit suçunu işlediği öne sürülerek TCK 106 maddesi uyarınca 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Savcılık "Bu bir yakarış, tehdit suçunun unsurları oluşmadı" diyerek takipsizlik kararı verdi. Suç duyurusu oğul Zafer Cömert'in twitterdan yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.

BEDDUA İÇİN TEHDİTTEN SUÇ DUYURUSU

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na Hatice Cömert hakkında yapılan suç duyurusuna konu olay iddiaya göre 21 Şubat 2015 tarihinde meydana geldi. Anne Cömert'in bir tecavüz cinayetine kurban giden Özgecan Aslan için kurulan taziye çadırında "İnşallah Recep Tayyip Erdoğan o kefen bile giymeyecek, o kefen ona nasip olmayacak inşaallah. Yanarak ölecek yanarak inşaallah" dediği öne sürüldü. Erdoğan da avukatı aracılığıyla anne Cömert hakkında TCK 106 maddesi uyarınca tehdit suçundan suç duyurusunda bulundu.

SAVCI: "TEHDİT DEĞİL, YAKARIŞ"

Savcılık suç duyurusuyla ilgili takipsizlik kararı verdi. Cömert ailesinin avukatı Erhan Biner takipsizlik kararına gerekçe olarak savcılığın "Bu ifadeler tehdit değil bir yakarış. Konuşmanın öncesi ve sonrası bir bütün olarak değerlendirildiğinde tehdit suçunun unsurlarının oluşmadığı" kanaatini bildirdiğini söyledi. Takipsizlik kararına itiraz süresi 15 gün. Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert de bir süre önce Ankara'da izinsiz gösteriye katılmak ve yönetmek suçlamasıyla gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Suç duyurusunu dün twitterdan paylaşan Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert, "Emri ver oğlunu katlettir sonra da git şikayetçi ol. Yeni Türkiye alın işte, dün ben, bugün annem. 58 yaşında annem binlerce korumalı Tayyip'i tehdit etmiş. Tayyip de korkup şikayetçi olmuş" diye yazmıştı.


Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Cömert Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (43)

alimobilWeb@haberler.com:

Arap alevisi yobaz teyze keske yalovaya da diger cocugunu yollasaydin ordada agac kesiyorlardi

7
28
yanıtYanıtla
1453mobilWeb@haberler.com:

Cumhurbaskanligi bizim tarafzmzdn acln dava yok dior gene capulcular ortaligi galyana getirmek istiyor komünizim bu ulkede aciken yok edilmeli

2
29
yanıtYanıtla
Nemrut:

Halkına en çok dava açan yönetici olarak Guines rekorlar kitabına girmeli RTE.

25
5
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

ERDOĞANA KURBAN OLUN İNŞALLAH

6
22
yanıtYanıtla
ÇENGELKÖY:

en evladını kendi ellerinle ateşe atmışsın bide milletin başkanına hakaret ediyorsun. Ölüler üzerinden siyaset yapmayı bırakın bunun kimseye faydası olmaz.

8
19
yanıtYanıtla
kibritcimobilWeb@haberler.com:

Bu geziciler kadar yobaz zihniyet yok hep ben hep ben diyorlar

9
17
yanıtYanıtla
doğrucuMobil-ANDROID:

bu gezi olaylarında yakınlarını kaybedenler sağa sola saldırıp suçlu aramak yerine iki dk başını ellerinin arasına alıp düşündümü acaba suçlu kim..?

10
16
yanıtYanıtla
antiisrail:

o kadın evladi ölmüş bir ana. memleketi milliyeti cibiliyeti neolursa olsun. İnsan hiçmi utanmaz şu kadını şikayet etmeye. Kadının dünyası zaten başına yıkılmış

20
4
yanıtYanıtla
...:

cok komiksiniz. . . . anası bak senin oğlun öldü neler yaşadın ama bir Berkin kadar olamadin gezidekilerin gözünde oğlunun hic değeri yokmuş demek ki. . . oysa sen oğlugunu ordakilere emanet etmiştin . . . bak berkin için videolar eylemler gururumuzdur diye bagiranlar tshirtler yil dönümleri sokak isimleri heykeller yapiliyor ama o gezicilere git sor senin oğlunu değil hatırlamak yüzüne bile bakmazlar . . .

8
16
yanıtYanıtla
yorumcux:

SADECE ICI YANAN ANNELERE LAF SÖYLEYENLERE YAZIKLAR OLSUN, SIZLER DAHA BETER ACI CEKIN !!

20
3
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title