Haberler

Erdoğan: Biz Bugüne Kadar Neysek Bundan Sonra Oyuz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz Bugüne Kadar Neysek Bundan Sonra Oyuz. Kendisine Bu Noktada Çeki Düzen Vermesi Gereken Varsa Bu da İsrail'dir. Kendisine O Çeki Düzen Vermesi Lazım. ve Bölgede Daha Adil, Daha Barıştan Yana Olması Lazım' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Biz bugüne kadar neysek bundan sonra oyuz. Kendisine bu noktada çeki düzen vermesi gereken varsa bu da İsrail'dir. Kendisine o çeki düzen vermesi lazım. Ve bölgede daha adil, daha barıştan yana olması lazım'' dedi.

Erdoğan, Moskova ziyareti dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''İsrail'in özür dilemesiyle Türkiye-İsrail ilişkileri normalleşme sürecine girer mi? İlişkilerin kopma noktasına geldiği şeklinde açıklamalar da yapıldı'' şeklindeki ifadesi üzerine Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin asırlara mütecaviz devletler silsilesi içerisinden geldiğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923'ten bu yana 86 yıllık bir devlet geçmişi olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan, İsrail noktasında hafta sonunda şu anda koalisyondaki siyasi partilerden birinin lideri olan, geçmişte İsrail'de başbakanlığı bulunan Ehud Barak'ın Türkiye'ye geleceğini ifade ederek, Barak'ın, Milli Savunma ve Dışişleri bakanlarıyla görüşeceğini söyledi.

Erdoğan, ''Sanıyorum bu konuları da görüşecekler. Ama dediğim gibi biz bugüne kadar neysek, bundan sonra oyuz. Kendisine bu noktada çeki düzen vermesi gereken varsa bu da İsrail'dir. Kendisine o çeki düzen vermesi lazım. Ve bölgede daha adil, daha barıştan yana olması lazım. Ve Filistin ile olan münasebetlerinde de aynen İsrail-Suriye arasında 5 raunt yürüttüğümüz süreçte nasıl başarılı bir süreç yürüdüyse ve bu süreci biz tam noktalamaya ramak kalmıştı ki malum olaylar oldu. Bu olaylar yaşanmasın istiyoruz, bizim istediğimiz bu'' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, ''Brezilya'da devletin komutanlara yönelik bir soruşturma başlatması üzerine komutanlar istifa ettiler. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da Brezilya örneğini göstererek TSK komutanlarına istifa çağrısı yaptı. Bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz'' sorusuna karşılık da Erdoğan, şunları kaydetti:

''Buna vereceğim cevap aslında çok ağır olur da bunu ben aldığım terbiyeyle hiçbir zaman eş tutmam. TSK'nın komuta kademesi inanıyorum ki sayın Baykal'ın bu tahrik dolu hezeyan dolu açıklamalarına hiçbir zaman kalkıp da cevap dahi vermez. TSK'yı bu noktada eğer 3-5 kişi olarak görüyorsanız, o zaman Baykal gibi bunun cevabını verirsiniz. Ama, TSK 3-5 kişi değildir. TSK şu anda yaklaşık 800 bin kişiden oluşan bir topluluktur. Bu, erinden ta en üst kademede Genelkurmay Başkanı'na kadar bir bütündür. Biz olayı böyle değerlendiriyoruz.''

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Baykal'ın 'sivil diktaya doğru gidiyoruz', Bahçeli'nin ise 'AK Parti erken seçime gitmeye mecbur olacak' şeklinde açıklamaları var, bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?'' sorusu üzerine de ''Sivil dikta... Neymiş o? Söyle ya nasıl bir şey bu? Sen böyle bir şeye inanıyor musun? Var mı böyle bir şey?'' diye sordu.

Bir gazetecinin, ''Türkiye ile Rusya arasında nükleer enerji işbirliği konusunda ne tür adımlar atıldı?'' sorusu üzerine de Erdoğan, nükleer enerji santrali kurulmasıyla alakalı olarak Türkiye ve Rusya taraflarının teknik çalışmaları başlattıklarını ve bu teknik çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title