Haberler

Eravcı: "Din Görevlileri Üvey Evlat Mı?"

Güncelleme:

Türk Diyanet Vakıf-Sen Osmancık Şubesi Başkanı Ayhan Yılmaz Eravcı, Osmancık'ta hiçbir din görevlisinin seçimde görevlendirilmediğini belirtti.

Eravcı yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“10 ağustos 2014 Pazar günü malum olduğu üzere Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa halkımız kendi cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidecektir.

30.06.2014 tarihli ilçe seçim kurulu başkanlığının yazısı üzerine Osmancık Kaymakamlığının 02.07.2014 tarihli yazısı Osmancık ilçe müftülüğünün 08.07.2014 sandık kurulunda görev almak isteyen kurum personel bilgileri ekte sunulmuştur. Yazısına rağmen Osmancık ilçe merkezinde ve köylerinde hiçbir müftülük personeli imam hatip ve müezzin din görevlisine görevlendirme yapılmamıştır.

Diğer il ve ilçelerde durum böyle değildir.

Din görevlisi arkadaşlarımızın yüzde 80’i yüksekokul ve üniversite mezunu olup en uzak köylerde, uçbeyi olarak görev yapan taşımalı sistem dolaylısıyla tek devlet memuru durumunda olan devletimizin birlik ve beraberliğinin çimentosu olan din görevlisi arkadaşlarımız bundan büyük üzüntü duymakta ve ‘’biz devletin üvey evladı mıyız’’ niçin biz sandık kurullarında görevlendirilmiyoruz? diye tepkilerini dile getirmektedirler. Her kurumdan görevlendirmeler yapılırken Osmancık müftülük personeli ve din görevlilerine niçin görev verilmemiştir. Din görevlilerine karşı takınılan bu tavrın sebebi nedir?

Osmancık Türk Diyanet Vakıf - Sen olarak bunu manidar bulduğumuzu ve esefle karşıladığımızı ifade ederek, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ayhan Yılmaz Osmancık Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title