Haberler

Endonezya'da Yeni İdamlar Gündemde

Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanı Yasonna H. Laoly: "133 kişi daha infaz edilmeyi bekliyor"

Endonezya'da 6 uyuşturucu hükümlüsünün idam edilmesinin yankıları sürerken, ülkede 133 kişinin daha idam cezasının infazı için beklediği bildirildi.

Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanı Yasonna H. Laoly, Hukuk Temsilciler Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, 133 idam hükümlüsünün infaz edilmeyi beklediğini kaydetti.

Yasonna, amaçlarının, ülkeyi tehdit eden unsurlara karşı kararlılık olduğunu ifade ederek, "133 kişi daha infaz edilmeyi bekliyor. Bunlardan ikisi terör, 57'si uyuşturucu ve 74'ü ise genel suçlardan idam cezasına çarptırıldı" dedi.

İnfaz tarihleri hakkında henüz bir bilgi verilmezken, idam hükümlülerinin farklı bölgelerdeki cezaevlerinde tutulduğu açıklandı.

Ülkede geçen pazar, aralarında Brezilya, Vietnam, Hollanda, Nijerya ve Malavi vatandaşlarının da bulunduğu 6 kişinin idam edilmesi nedeniyle Endonezya hükümetine diplomatik tepkiler sürüyor.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, aralarında Brezilya vatandaşının da bulunduğu hükümlülerinin idamının durdurulması için son güne kadar girişimde bulunmuş, "Endonezya'nın bu tutumu ilişkileri ağır etkileyebilir" ifadesini kullanmıştı.

Uluslararası Af Örgütü Güneydoğu Asya Araştırma Direktörü Rupert Abbott da Endonezya'da yeni hükümetin insan haklarına saygıyı geliştirmek için vaatlerde bulunduğunu, ancak infazların bu konuda atılmış bir geri adım olduğuna dikkati çekmişti.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise Endonezya hükümetine ölüm cezalarıyla ilgili acilen moratoryum ilan etme çağrısında bulunmuştu.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Vidodo, ekim ayında göreve gelmesinden bu yana yolsuzluk, uyuşturucu ve deniz hukuku konularında sert adımları ve kararlı duruşuyla dikkati çekiyor. - Cakarta

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title