Haberler

Emine'nin Okul Hayali Gerçek Oldu

Güncelleme:

Muş'ta yaşayan, anne ve babasının rahatsızlığı, maddi imkansızlık nedeniyle ilkokul dördüncü sınıftan ayrılmak zorunda kalan 17 yaşındaki Emine Akyol, okula gidebilecek.

Muş'ta yaşayan, anne ve babasının rahatsızlığı, maddi imkansızlık nedeniyle ilkokul dördüncü sınıftan ayrılmak zorunda kalan ve 'Tek hayalim okula dönmek' diyen 17 yaşındaki Emine Akyol'un dileği gerçek oldu.

"HAYALİM GERÇEK OLDU, ÇOK MUTLUYUM"

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatı üzerine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, Emine ve ailesi görüştü. Yaşı büyük olduğu ve zamanı geçirdiği için kaydı açık ortaokula yaptırılan, masrafları Milli Eğitim tarafından karşılanacak olan Emine Akyol, "Hayalim gerçek oldu, çok mutluyum" dedi.

Merkeze 35 kilometre uzaklıktaki Dumlusu Köyü'nde oturan Aysel- Heybet Akyol çiftinin 5 çocuğundan Emine Akyol ilkokul 4'üncü sınıftan sonra anne ve babasının hastalığı, ekonomik sorunlar nedeniyle ortaokula gidemedi. Ablalarından ikisinin evlenmesi üzerine kalp ve mide hastası babası ile bel fıtığı rahatsızlığı bulunan annesine yardım etmek için okumaya ara veren Emine Akyol, evin yükünü sırtladı. Ev işlerinde annesine, hayvancılıkla uğraşan babasına yardım eden Emine'nin tek arzusunun okumak olduğunu söyledi. Akyol'un "Maddi durumumuz iyi olmadığı için okuyamadım. Ama okumayı çok istiyorum. Okuyabilsem polis olmak isterdim. Yeniden okula döneceğim günlerin hayaliyle yaşıyorum" şeklindeki dileğini öğrenen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatı üzerine Muş Milli Eğitim Müdürlüğü harakete geçti.

BAKANLIK, TÜM MASRAFLARINI KARŞILAYACAK

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu ve Şube Müdürü Murat Çoban, dün Dumlusu köyüne giderek Akyol ailesini ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özellikle kız çocuklarının okuması için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Aksu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla Emine'yi okula kazandırdıklarını bildirdi. Emine'nin yaş durumu nedeniyle açıköğretim ortaokuluna kayıt ettiklerine işaret eden Metin Aksu, şunları söyledi:

"Annesinin 8 defa ameliyat olmasından dolayı yaşanan rahatsızlık nedeniyle okula gidememiştir. Emine kızımız yaş itibarı ile öğrenim çağı dışına çıktığından dolayı Açık Öğretim Ortaokulu'na kaydı yapıldı. Bu şekilde eğitim ve öğretime devam edecek. Keşke öğrenim çağı dışına çıkmamış olsaydı. Emine, açık öğretim ile eğitimini başarılı bir şekilde sürdürecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Emine için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Emine'nin eğitim- öğretimi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu noktada ailenin bizimle irtibat halinde olmasını istiyoruz. Maddi ve manevi açıdan bizim desteğimiz olacaktır. Kızımız da okuyacağına dair söz verdi. Emine, eğitim- öğretime ikinci dönem itibariyle başlayacak. Tüm masrafları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanacak."

EMİNE'NİN MUTLULUĞU GÖZLERİNE YANSINI

Ailesinin özel durumu nedeniyle ortaokula gidemeyen Emine Akyol, yeniden okuma olanağına kavuşması ve tüm masrafların bakanlık tarafından karşılanma haberi karşısında çok mutlu oldu.

Gözlerinin içi gülen Emine Akyol, "Ben okumak istiyordum. Ama annem hasta olduğu için okuyamadım.Normal okula kayıt tarihi geçtiği için açık öğretime kaydımı yaptılar. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü'nün evimizi ziyaret etmesi beni çok mutlu etti. Hayalim gerçek oldu. Çok mutlu ve sevinçliyim" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nabi Avcı Muş Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title