Haberler

Elazığ'daki 186 Yıllık Askeri Hastane Sağlık Bakanlığı'na Devredildi

Elazığ'daki 186 yıllık Askeri Hastane Sağlık Bakanlığı'na devredildiELAZIĞ'da, 1830 yılında kurulan ve 1890 yılında kayıtlara geçtiği belirtilen Elazığ Asker Hastanesinin yönetimi Sağlık Bakanlığına devir edildi.

Elazığ'daki 186 yıllık Askeri Hastane Sağlık Bakanlığı'na devredildi

ELAZIĞ'da, 1830 yılında kurulan ve 1890 yılında kayıtlara geçtiği belirtilen Elazığ Asker Hastanesinin yönetimi Sağlık Bakanlığına devir edildi. Asker Hastanesinin Sağlık Bakanlığına devir edilmesinden sonra günlük 4 bin olan Poliklinik sayısının 13 bine çıktığı belirtildi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili kararnamenin ardından Elazığ Asker Hastanesi de Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na devredildi. Devir ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısına, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr Adnan Seyrek, İl Sağlık Müdürü Dr.Halil İbrahim Akkuş, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Cahit Polat ve Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr.Mustafa Namlı katıldı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Adnan Seyrek, Asker hastanesinin Sağlık Bakanlığı'na geçmesinin ardından aylık poliklinik sayısının 4 binden 13 bine çıktığını belirterek, "Hastanede Kadın Doğum ve Çocuk servisleri dışında tüm branşlarda hizmet verilecek. Hastaneye ulaşımın daha rahat sağlanması için de Elazığ Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde askeri birlikler içerisinden geçen yola harici, alternatif bir yol güzergahı yaptırıyoruz. Bu yolla diğer hastanelere ulaşımın daha kısılacağı gibi özellikle Yıldız Bağları Mahallesi'nin de faydalanacağı bir yol olacak"dedi.

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Cahit Polat ise, Askeri Hastane'nin bundan böyle Araştırma Hastanesi Rızaiye ek hizmet binası olarak hizmet vereceğini ifade ederek, "Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rızaiye ek hizmet binası hasta kabulüne başladı. Hastane olarak hizmet veren bir bina olduğu için fiziki şartları çok uygun, Kadın doğum ve çocuk hastalıkları dışında tüm branşlar da hizmet verilmeye başlandı. Ek bir bina var orda Diyaliz ünitesi hizmeti verilecek. Yine belediyemizin desteği ile yol ve peyzaj çalışmalarına başlandı.Eğitim ve araştırma hastanemiz ile burası arasında ring sitemli servislerimiz olacak, halkımıza hizmet vermeye başladık" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Sağlık Bakanlığı Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title