Haberler

Eğitim Müzesi, Emekli Öğretmenleri Duygulandırdı

DÜZCE'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle emekli öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kurulan Eğitim Müzesi'ni gezdi.

DÜZCE'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikle emekli öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kurulan Eğitim Müzesi'ni gezdi. Müzede, kullandıkları eşyaları ve fotoğraflarını gören emekli öğretmenler, duygusal anlar yaşadı.

Konuralp Anaokulu tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen programda 40 emekli öğretmen, Düzce 15 Temmuz Anadolu Lisesi'nde kurulan Eğitim Müzesi'ni ziyaret etti. Emekli öğretmenler, 1920 yılından bu yana kentte eğitim- öğretim verilen okullarda kullanılan kara tahta, daktilo, öğrenci sırası, öğretmen masası gibi yaklaşık 400 eşya ile fotoğraf ve belgenin bulunduğu müzeyi gezdi. Bazı öğretmenler, kendilerine ait fotoğrafları ve kullandıkları eşyaları görünce duygulandı.

Müzede, göreve başladığı dönemden kendisine ait fotoğrafı gören Nevin Dokumacı, "Kütahya Kız Öğretmenokulu'ndan mezun olduğum fotoğraf. Çok duygulandım, çok mutlu oldum, eski günleri hatırladım. 27 sene öğretmenlik yaptım. Öğretmenliği özlüyorum. Bize eski günlerimizi yaşattılar. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Emekli öğretmen Ahmet Gürel ise çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Ben emekli olalı, 32 sene oldu. Öğretmenlik günlerini özledik" dedi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de emekli öğretmenlerin mutluluğunu görmekten onur duyduklarını belirterek, "Düzce Eğitim Müzesi'ni geçen yıl açtık. Yaklaşık 400 kategoride bizim eserlerimiz var. Geçen yıl bütün okullarımızdan bunları topladık. Daha sonra burayı oluşturduk ve 15 Temmuz Anadolu Lisesi bünyesinde açtık. Bugün de emekli öğretmenlerimizi getirmek istedik. Öğretmenlerimiz gelerek, müzeyi gezdiler. Kendilerine ait özel anılar buldular. Kendi resimlerini görenler oldu, kendi malzemelerini gördüler. Onlar için mutlu bir gün, biz de onları mutlu ettiği için mutluyuz" diye konuştu.

- Zce

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

15 Temmuz Düzce Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title