Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

AK Parti Edirne milletvekili adayı İlyas Akmeşe, Edirne Küçük Sanayi Sitesini ziyaret etti.

AK Parti Edirne milletvekili adayı İlyas Akmeşe, Edirne Küçük Sanayi Sitesini ziyaret etti.

Akmeşe, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Küçük Sanayi Sitesini ziyaret ederek, esnafla bir araya geldiğini ifade etti.

Sanayi esnafının ziyaretlerine ilgi gösterdiğini aktaran Akmeşe, esnafın istek ve sıkıntılarını dinlediklerini ve bunların en kısa sürede çözüleceğini kaydetti.

Edirne Belediye Meclisi toplandı

Edirne Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında toplanan meclis, biri gündem dışı 16 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Gürkan, mecliste yaptığı konuşmada, 5 Haziran Dünya çevre Günü'nde Edirne Atık Su Arıtma Tesisi'nin temelini atacaklarını belirterek, meclis üyelerini Paşaçayır mevkisinde kurulacak tesisin temel atma törenine davet etti.

Dünya Çevre Günü

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, çevreyi korumak için mücadele ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya Çevre Gününü çevre katliamlarına karşı savunma günü olarak anıyoruz. Dünya Çevre Gününde tüm çabamız çevreyi korumak için. Çevre mücadelesinde, halkımız ve Dünya Çevre Günü bize güç veriyor.

5 Haziran 1972 yılında Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla Dünya Çevre Günü kutlanmaya başlandı. BM Dünya Çevre Gününü çevre bilincinin artırmak ilan ederken, ülkemizde yaşanan çevre katliamlarına dikkat çekmek, doğayı yok etmeye çalışanlara karşı verdiğimiz mücadelenin günü olmaktadır. Doğa harikası Edirnemiz Dünya Çevre Günün'de de rant severler yüzünden kirletilmeye devam ediliyor.

Rantın değil çevreyi korumanın ve güzelleştirmenin amaç olacağı güzel günlerde buluşmak ümidi ile 5 Haziran Dünya Çevre Gününü kutlarım."

"Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" müzikali

Edirne Sağlık Müdürlüğünce obeziteye karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" müzikali sahnelendi.

Edirne Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, obezite ile mücadele kapsamında, kentteki bir alışveriş merkezinde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, sağlıklı yaşama bilincinin oluşturulması ve çocukları sağlıklı yaşama özendirme temalı "Sağlıklı Tayfa Rafadan Tayfa" müzikali sahnelendi ve çocuklara ve ailelerine ağız ve diş sağlığı, el hijyeni, hareketli yaşam, tuz kullanımı, sağlıklı beslenme ve obezite konularında broşürler dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Çevre Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title