Haberler

Ecdadın Torunları 101 Yıl Sonra Eyüp'de Buluştu

101 yıl önce Balkanlar’dan gelip Çanakkale’de vatan için savaşan Osmanlı halkının torunları ve çocukları, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çanakkale Buluşması’nda bir araya geldi.

101 yıl önce Balkanlar'dan gelip Çanakkale'de vatan için savaşan Osmanlı halkının torunları ve çocukları, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çanakkale Buluşması'nda bir araya geldi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da katıldığı etkinlik Eyüp Belediyesi Meydanı'nda gerçekleşti.

Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşı'nda Osmanlı ordusunda yer alan ve Balkanlar'da yaşayan Osmanlı halkının çocukları ve torunları, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çanakkale Buluşması programıyla buluştu. Balkanlar'dan gelen 101 kişilik grup, 2-8 Mayıs tarihleri arasında İstanbul, Çanakkale ve Ankara'yı ziyaret edecekler. Programa mehter marşının gösterisiyle başlanırken, Eyüp halkı yoğun katılım gösterdi.

"DEDELERİNİN SAVAŞTIĞI TOPRAKLARLA BULUŞMALARINI SAĞLADIK"

Balkanlar'dan gelen misafirlerin program kapsamında Çanakkale ve Ankara'yı da gezeceklerini söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Balkanlar'dan gelen torunlar ve çocuklar yarın da Çanakkale'de olacaklar. Bizlerde bu akşam onları İstanbul'da Eyüp'te ağırlıyoruz. Dualar ettik. Onların dedelerinin savaştığı topraklarla buluşmalarını ve ruhlarını şad etmelerini sağlayacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Biz de Eyüp Belediyesi olarak bu projenin bir kenarından tuttuk. Rabbim tüm gayretlerimizi sonuçlandırır inşallah. Herkese teşekkür ediyorum tekrar, sağolun" diye konuştu.

"İLKLER HER ZAMAN İZ BIRAKIR"

Proje koordinatörü Feridun Cesur, "101 şehit ve gazi yakınının Türkiye'ye gelmesi üzgünüz ki 101 yıl sonra oldu. Ama sevinçliyiz ki Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın ve ekibi ilk defa görüşmemizde bizi kabul etti. Projemizi anlattıktan sonra biz size destek vereceğiz dediler. Bu anlamda Başkanımız Remzi Aydın'a çok minnettarız. Sadece Eyüp Belediyesi değil Çanakkale Valiliği'nin de çok yardımları oldu. Sonrasında Ankara'ya geçeceğiz ve Ankara Büyükşehir Belediyesi de aynı şekilde yardımcı oldu bize. Ancak ilkler her zaman iz bırakır, Eyüp Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlara meydana kurulan masalarda etli pilav ve ayran dağıtıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Remzi Aydın Çanakkale İstanbul Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title