Haberler

Dünyaya Güreş Minderi ve Pota Satıyor

Bursa'nın Ovaakça Beldesi'ndeki Yurttaşspor Fabrikası'nın Sahibi Nilüfer Yurttaş, Ürettiği Güreş Minderleri ile Basketbol Potalarının Uluslararası Müsabakalarda Kullanılması İçin Fila ve Fiba'ya Başvurdu.

Bursa'nın Ovaakça Beldesi'ndeki Yurttaş spor Fabrikası'nın sahibi Nilüfer Yurttaş, ürettiği güreş minderleri ile basketbol potalarının uluslararası müsabakalarda kullanılması için FİLA ve FİBA'ya başvurdu.

Spor branşlarda, tekstil, ayakkabı ve top dışındaki her türlü ihtiyacı karşıladıklarını belirten Yurttaş spor Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Yurttaş, ''Güreş minderi ve potanın dışında, futbol kale direkleri, masa tenisi masası, boks ringi, disk ve gülle gibi atletizm ile jimnastik sporunun tüm malzemelerini üretiyoruz. Ürünlerimiz yurt içinde üniversiteler, askeri kurumlar ve okullarda kullanıyor. Güreş minderleri ve basketbol potalarımızın uluslararası müsabakalarda kullanılabilmesi için Uluslararası Güneş Federasyonu (FİLA) ve Uluslararası Basketbol Federasyonu'na (FİBA) başvurduk'' dedi.

24 yıldır spor malzemesi üreten firmanın ilk ürünü olan güreş minderinin, bugün spor akademileri, üniversiteler, polis akademisi ve askeri birliklerde ve birçok kurum ve kuruluş tarafından kullanıldığını vurgulayan Nilüfer Yurttaş, şunları söyledi:

''Bizden istenilen 4 kriterden ikisinde, zaten istenilen kalitenin de üzerinde bir standarda sahibiz. Ürünlerimiz için kısa süre sonra izin çıkmasını bekliyoruz. Uluslararası standartlarda ürettiğimiz minderler dünyanın birçok ülkesinde zaten kullanılıyor. Ancak, FİLA'nın onayı olmadığı için resmi müsabakalarda kullanılmıyordu. FİLA'dan onay alıp, uluslararası müsabakalarda da yerimizi almak istiyoruz.''

Standart potaların yanı sıra NBA tipi basket potaları için de FİBA'ya müracat ettiklerini dile getiren Yurttaş, birçok takım tarafından FİBA onayı olmadığı için yalnızca antrenmanlarda kullanılabildiğini söyledi. Ürünlerinden NBA tipi potanın, Türkiye ulusal liglerinde ve uluslararası basketbol arenasında kullanılması için de girişimde bulunduklarını kaydeden Yurttaş, ''Bu ürünümüz de birçok takım tarafından antrenmanlarda kullanılıyor. Hatta birçok ülke milli takımı tarafından, hazırlık maçları ile dostluk karşılaşmalarında da kullanılan NBA tipi basket potalarımız için de FİBA yöneticilerinden onay bekliyoruz'' diye konuştu.

Nail KAHRAMAN/BURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title