Haberler

Dünyanın En Seçkin Yemek Yarışması

Güncelleme:

"Bocuse d'Or"da yarışacak şefler açıklandı.

11 Ocak 2013 günü Mutfak Sanatları Akademisi'nde gerçekleştirilen Bocuse d'Or Yarışması Aday Seçmelerinde, aday olan şefler tüm hünerlerini gerçekleştirerek yaptıkları özel yemekleri Bocuse d'Or Türkiye komitesine sundular. Yarışmacı şef adayları, İstanbul'da gerçekleştirilecek Bocuse d'Or Türkiye Seçmesi'ne katılabilmek için yoğun çaba sarfettiler. Aday şeflerden Erol Sarıdoğan, Gürcan Gülmez, Murat Çakıroğlu, Volkan Karataş ve yedek aday Mehmet Öztürk yarışmaya katılmaya hak kazandılar. 28 aday arasından seçilen bu isimler, 9 Mart 2013' de yapılacak Bocuse d'Or Türkiye Seçmesi'nde birinci olmak için yarışacaklar.

Bocuse d'Or Yarışması Türkiye Jüri Başkanı Şef Mehmet Gürs yaptığı açıklamada, Bocuse d'Or Yarışması'nın aşçılar olarak çok önemsedikleri bir etkinlik olduğunu söyleyerek, bu yarışmanın Türkiye'de yapılacak olmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi. Gürs şöyle devam etti: "Çok heyecanlıyız. Bocuse d'Or'un Türkiye'ye gelmesi müthiş bir şey, bu etkinliğin bir parçası olmaktan gururluyuz. Bocuse d'Or, dünyadaki aşçılık yarışmalarını başka boyuta götüren bir organizasyon, kolay bir iş değil. Bugün seçtiğimiz adaylar Mart ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye seçmelerinde büyük jüri önünde yarışacaklar. Burada kazanan aday Mayıs 2014'de Avrupa finaline gidecek. Bu aday finale kadar 14 ay, olimpiyatlara giden bir atlet gibi bu yarışmaya hazırlanacak. Gerçekten zorlu bir iş. Bu Türk aşçımız Avrupa finalini de geçerse Ocak 2015'de Lyon'da yapılacak Dünya finaline gidecek. Zorlu bir yol ama oraya gidecek aşçıların hayatını değiştirecek, kariyer yoluna hızlı adımlarla sokacak bir organizasyon. Çok mutluyuz gerçekten" diye konuştu.

SIRHA VE BOCUSE D'OR İLK KEZ İSTANBUL'DA

7-9 Mart 2013 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek Sirha İstanbul Fuarı, otel, restoran ve catering alanında uluslararası etkinliklerle desteklenen en önemli fuar olma özelliğini taşımaktadır. Dünyaca ünlü şeflerin Türkiye ve uluslararası gastronomiyi tanıtacakları fuarda yurt içi ve komşu ülkelerden 15,000 ziyaretçi hedeflenmektedir.

Sirha 1983 yılında Lyon'da kurulduğundan beri, herkesin gelecekteki yemek servisi hayallerini gerçekleştirmesi adına yeni çözümler üretmesi ve katılımcılarına ilham vermesi açısından çok önem kazanmıştır. Sirha, Dünya Ağırlama ve Gıda Hizmet etkinliği, iki yılda bir Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenmektedir. 2200 yerli ve yabancı ürün standı yer alan Sirha Lyon 2011 fuarı 162,000 ziyaretçi ile 900 gazeteciyi ağırlamıştır.

Dünyada gastronomi trendlerine yön veren, jürisinde dünyanın en iyi şeflerini ağırlayan ve yine birbirinden başarılı yıldız şeflerin kıyasıya yarıştığı Bocuse d'Or Yemek Yarışması da, Türkiye'de ilk kez Sirha İstanbul Fuarı bünyesinde gerçekleştirilecektir. Dünyanın en prestijli gastronomi yarışması olan Bocuse d'Or, 60 ülkeden 2000 şefin yarıştığı ve her ülkenin kendine has bir hammadde kullanması zorunlu olan uluslararası bir yarışma özelliği taşımaktadır.

Türkiye'de GL events'in organizasyonunda ve Metro Toptancı Market'in ana sponsorluğunda düzenlenecek Bocuse d'Or Yarışması, dünyanın en prestijli gastronomi yarışmasıdır. Sirha İstanbul sahnesinde 9 Mart 2013 günü ilk kez Türk ulusal seçmeleri düzenlenecektir. Kazanan yarışmacı, Bocuse d'Or Avrupa finalinde (2014 yılında Stokholm-İsveç), Ocak 2015 yılında Fransa, Lyon Sirha'da yarışacaktır. Ülkedeki en iyi şefler bir araya gelecek ve dünya çapındaki bu yarışma ile Türkiye gastronominin kapılarını aralayacaktır. Yarışma komitesinde Türkiye'nin en ünlü şeflerinden; Mehmet Gürs (Mikla Restoran), Mehmet Gök (Four Seasons Hotel Bosphorus), Rudolph Van Nunen (The Marmara Hotel), Maximilian J.W Thomae ve Tarkan Özdemir yer almaktadır. Bu şefler en kısa zamanda Türkiye'de Bocuse d'Or akademisinin kurulmasını sağlayacak olup, seçilen adayın yarışmalara hazırlanmasını üstleneceklerdir.

SİRHA İSTANBUL'DA YER ALACAK DİĞER 2 BÜYÜK ETKİNLİK

Sirha fuarında diğer iki büyük etkinliklerden biri ise Omnivore, Genç Mutfak Festivali. Avant-gard Türk mutfağını "canlı" aşçılık sanatı gösterileriyle süsleyecek dünyaca ünlü şefler bu yarışmada yer alacak. Ayrıca Pastacıların kıyasıya yarışacağı heyecanlı bir müsabaka, Gastrobosphorus Patisserie Yarışması da yine Sirha'da yerini alacaktır.

%100 bir genç mutfak etkinliği olan Omnivore İstanbul 7 Mart 2013 tarihinde yapılacak. Türkiye'nin cesur ve yenilikçi aşçılarını dünyanın en iyi şefleriyle bir araya getirecek. Yerli ve genç yetenekler ile uluslararası üne sahip şefler; 4 kişilik ekipler halinde sahnede sanatlarını icra ederken, Türk mutfağı ve uluslararası mutfaklara yeni ve bambaşka bir vizyon katacak.

Gastronomi sektöründe bir ilke imza atılarak gerçekleştirilen ve kamuoyunda yüzen fuar ibaresi ile yer alan Gastrobosphorus bu kez bir yarışma ile karşımızda…

8 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan Gastrobosphorus Patisserie Yarışması'nda 3'er kişilik gruplar halinde yarışacak olan kurumsal yarışmacılar birçok farklı kategoride ter dökecek. Display kategorilerinde ise 6 farklı ürün sergilenecek. Çikolata kolye ve heykel, Türk mutfağı a la carte tatlı, a la carte pastacılık, unlu mamuller ve ekmekçilik kategorileri Gastrobosphorus Patisserie Yarışması'nın dallarını oluşturmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

istanbul türkiye lyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title