Haberler

DSİ Yurt Dışından Gelen Uzmanları Eğitiyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Balkanlardan Afrika'ya kadar birçok ülkeden uzmana su kaynaklarının geliştirilmesi konusunda kurumun kazandığı bilgi, birikim ve tecrübe aktarılıyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Balkanlardan Afrika'ya kadar birçok ülkeden uzmana su kaynaklarının geliştirilmesi konusunda kurumun kazandığı bilgi, birikim ve tecrübe aktarılıyor.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun, su kaynaklarından içme, kullanma ve tarımda sulama suyu temini, hidroelektrik enerji üretimi, çevrenin kirlenmesinin önlenmesi, taşkın zararlarından korunmada ülke menfaatlerine uygun projeler geliştirme ve gerçekleştirme amacıyla 1954 yılında kurulduğunu anımsattı.

DSİ'nin 63 yılda çok sayıda baraj ve göleti tamamladığını, 41 milyon nüfusa Avrupa Birliği standartları kalitesinde, yılda toplam 3,76 milyar metreküp içme suyu sağladığını, sulama yatırımları ile gıda güvenliğinin teminatı olduğunu belirten Acu, Balkanlar ve Afrika kıtası başta olmak üzere birçok ülkede yer altı suyu çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Birçok ülkeden uzmana Türkiye'de eğitim verdiklerini dile getiren Genel Müdür Acu, Tunus Hidrolik ve Sondaj İşleri Genel Müdürlüğünde görevli 10 uzman için 19-26 Ağustos tarihlerinde düzenlenen eğitim programıyla "Su sondaj teknikleri" ile yer altı ve üstü su kaynaklarının geliştirilmesi konularında bilgiler aktarıldığını bildirdi.

Tunus heyetinin 20 Ağustos'ta İstanbul'daki tarihi su yapılarında incelemeler yaptığını aktaran Acu, heyettekilerin Melen ve Bolu Tekke Barajları ile Ankara Gerede İçmesuyu Projesi şantiyesinde de incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Genel Müdür Acu, Tunuslu uzmanların perşembe günü Gökpınar Barajı, Ballıkaya Depolama Tesisleri, Gündüzler Barajı şantiyelerine gideceğini, cuma günü ise Ballıkaya Barajı şantiyesini ziyaret edeceğini kaydetti.

Ülke içindeki su temin çalışmalarına 2005 yılında Afrika faaliyetlerini de eklediklerini dile getiren Acu, "Balkanlardan Afrika'ya kadar birçok ülke ile ortak çalışma yürütüyoruz. Birçok ülkeden gelen teknik elemanları daha iyi donatmak, ülkemizdeki bilgi, birikim ve tecrübeyi aktarmak adına eğitimler düzenliyoruz, eğitim sonunda sertifika veriyoruz. Ülke olarak mazlumların yanında yer almak gibi bir misyonumuz var. Bu misyonu devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Afrika Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title