Haberler

Doktorların Eyleminde Gerginlik

Samsun Tabip Odası'nın Gaziantep'te bir doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlediği eylemde, bir sendikasının pankart açıp kendilerinden önce basın açıklamasında bulunması...

Samsun Tabip Odası'nın Gaziantep'te bir doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlediği eylemde, bir sendikasının pankart açıp kendilerinden önce basın açıklamasında bulunması nedeniyle gergin anlar yaşandı.

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde çalışan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ersin Aslan'ın bıçaklanarak öldürülmesi tüm yurtta olduğu gibi Samsun'da da meslektaşları ve sağlık

çalışanları arasında üzüntüye ve tepkiye sebep oldu. Samsun Tabip Odası tarafından bugün saat 12.30'da

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde tepki eylemi düzenleneceği duyuruldu. Ancak, eylem için hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şubesi üyelerinin saldırıyı kınama eylemiyle karşılaştı. SES üyeleri sendikalarının pankartlarını açarak basın açıklamasında bulundu. SES Samsun Şubesi Başkanı Dr. Murat Arıkan yaptığı açıklamada, sağlıkta dönüşümün can

çekiştiğini ileri sürerek, doktorun bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösterdi. Hükümetin sağlık politikasını eleştiren Başkan Arıkan, "Ersin Aslan bir hekimdi. Hastanede görevinin başındaydı. İşi hasta bakmaktı. Biri bize anlatsın Dr. Ersin Aslan neden öldürüldü? Belki sevgili arkadaşımız, hastasının yakınını memnun edememişti" dedi.

SES'in basın açıklaması yaptığı esnada, hasta olan annesini hastaneye getirip doktorların eyleminden dolayı tedavi ettiremediğini ileri süren Fatih K.(35), "Asker de öldürülüyor, polis de öldürülüyor. Ben 100 kilometreden geldim, hastamı tedavi ettiremedim" diye tepki gösterdi. Sendikacılar Fatih K.'nin üzerine yürüyerek tepki gösterdiler. Polis, Fatih K.'yi uzaklaştırdı. Sendikacılar Fatih K.'nin tepkisini alkışlarla protesto ettiler.

Başkan Murat Arıkan ise konuşmasını sürdürdü. Murat Arıkan, bu akşam saat 17.30'da Samsun Tabip Odası önünde toplanıp protesto yürüyüş yapacaklarını duyurup eylemlerini sonlandırdığı sırada Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, tepki gösterdi.

Tabip Odası'nın adını kullanmakla SES'i suçlayan Günaydın, "Biz, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Sırrı Kılıç ile görüşüp hastanenin önünde saat 12.30'da yakamıza siyah kurdele takıp basın açıklaması yapacağımızı söyleyip izin istedik. SES korsan gösteri yaptı ve bizim basın açıklamamızı engellemeye çalıştı. Biz onları hoşgörü ile dinledik" dedi.

Bu sırada Tabip Odası Başkanı Mithat Günaydın ile sendikacılar arasında gerginlik yaşandı. Samsun

Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, mikrofonu eline alıp, "Bugün hastanemizin acil servisinde ve diğer servislerde hiç bir hastayı mağdur etmedik. Randevulu hastaları muayene ettik. Vatandaşlarımız bizim acımızı paylaşarak hastalıklarını erteleyip randevu almayıp tedaviye gelmediler. Gelenler ise tedavi edildi. Sağlık hepimizin. Sağlıkta siyaset yapılmamalıdır. Sağlık,

siyasetin üstündedir" diye konuştu.

Mikrofonu alan Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd.Doç. Dr. Mithat Günaydın yaptığı basın açıklamasında, sağlık çalışanlarına yapılan saldırılara tepki gösterdi. Başkan Günaydın, "Artık bıçak kemiğe değil, kalbe dayanmıştır. Doktor kardeşimiz Ersin Aslan hunharca bir cinayete kurban gitmiştir. Sağlıkta şiddeti bu noktaya getiren sözleri sarf edenler, politika yapanlar başlarını iki elleri arasına alarak

düşünmeli ve hekimlere yapılan bu saldırıların vebalini içlerinde hissetmelidirler. Sağlıkta dönüşüm,

hekime güvenmemeye, hekime saldırmaya, hekimi öldürmeye dönüşmüştür. Bu nasıl bir yaklaşımdır ki hekimden gece-gündüz hizmet bekleyeceksin, yaptığı en ufak hatada veya dünyanın her yerinde olabilen komplikasyonlarda tepesine bineceksin. Yapılan istatistikler hekimlerin tükenmişliğinin en üst düzeyde olduğunu göstermektedir" şeklinde konuştu.

Öldürülen doktor için saygı duruşunda bulunuldu. Konuşmaların ardından SES Samsun Şube Başkanı Dr. Murat Arıkan ile Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, birbirlerine sarıldılar.

Dr. Murat Arıkan yaptığı açıklamada, sağlıkta dönüşüp politikasının sağlık çalışanlarına saldırı olaylarına sebep olduğunu iddia ederek, Tabip Odası'nın basın açıklaması yapacağından habersiz olduklarını savundu.

Tabip Odası Başkanı Mithat Günaydın ise sağlığın, siyasetin önünde olduğunu ifade ederek, sağlıkta siyaset yapılmaması gerektiğine dikkat çekti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ersin Aslan Gaziantep Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title