Haberler

Diyarbakır'ın Silahsızlanma Çağrısına Tepkisi: Senelerdir Bekliyorduk

Güncelleme:

Öcalan'ın PKK'ya yaptığı çağrıya Diyarbakır sokaklarından olumlu tepkiler geldi. Halk, yaşanan çatışmaların geri dönülmez şekilde sonlanmasını istiyor.

PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte yaptığı silah bırakma için kongre toplanması çağrısı, 30 yıla yakın süren çatışmalardan en büyük zararı gören Güneydoğu'da büyük memnuniyet yarattı.

Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar Al Jazeera'nin uzattığı mikrofona "Silahsızlana" çağrısı ile ilgili, "Akan kan durmalı. Sonunda oldu. Senelerdir bekliyorduk. Kardeş kanı akmayacak." gibi tepkiler vererek memnuniyetini belirtti.

İşte Diyarbakır'da yaşayan ve PKK sorunundan en çok etkilenen insanların "Silahsızlanma" çağrısına verdiği tepkiler:

"AKAN KAN DURACAK"

Enes Kurt isimli öğrenci "Silahların bırakılmasını herkes ister, bizde aynı görüşteyiz. Artık akan kanın durmasını istiyoruz. Buna dur denmeli. Hem dağga akan kan durmalı hem de şehirde akan akan durmalı. Ülkeye huzur ve barış gelmeli. Bizler bunu istiyoruz." şeklinde konuştu.

"SONUNDA BU SORUN BİTECEK"

Şevket Sarel isimili bir vatandaş, defalarca "Çok sevindim" dedikten sonra "Biz bunu senelerdir bekliyoruz. Ülkemiz için, Türkiye için artık bu sorun bitecek ve hepimiz rahat edeceğiz. Senelerdir söyleniyor ama olmuyordu. Şimdi oldu çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"ARTIK BARIŞ OLSUN"

Mehmet Sami Kılıç isimli esnaf, "74 yılından beri yaşanan bu olaylar artık bitiyor. Bu çok sevindirici bir gelişme. Artık liderler barış olmalı diyorsa tüm taraflar bunun için adım atmalı ve barış yapılmalı." diye konuştu.

"DIŞARIDAN BU TOPRAKLAR..."

Barış Alonko isimili genç, "Dışarıdan bu topraklar insanlara nasıl gözüküyor bilemeyiz ama kimse burada kan akmasını istemiyor. Burada nefes alan herkez akan kanın durmasını ve barışı istiyor." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (50)

ref:

bazı arkadaşlara acıklık getireyyim bu pkklı teröristlerin bir oyunu yabi akp baş aktör bu kavada secimi kazanıp tayyip erdoganı tek adam yapacaklar yani başkanlık sistemi bu sistemde ülke bölünecek teröristlere doguyu özerklik adı altında verecekler ama bir süre türkiyeye bağlu ama kendi kendileğine ifdare ettirecekler sonrada verecekler kısacası ver akp ye oyu bölsün bödürsün naşka partimi dedeiniz bu saaten sonra hic bir parti bu bölünmeyi dsursuramaz

149
57
yanıtYanıtla
geçekler acıtırMobil-ANDROID:

savaş olmasın barış olsun kardeşlik olsun türkiye kazansın millet kazansın bu duruma israil kahrolsun amerika vs kahrulsun burda bölücülük ırkçılık yapanlar kahrolsun

3
24
yanıtYanıtla
sevdam vatanım:

TürKürt isimlerimiz bile aynıyken Neden Bu Kavga

8
19
yanıtYanıtla
kurdish Mobil-ANDROID:

beklediğimiz haber buydu. Aynı toprakların içinde yıllarca süren kan davası kime ne kazandırdı. Artık Pkk de yoruldu Kürt halkıda. Biz Türkiyeli Kürtleriz. Vatanımız bir Bayrağımız bir. İnşalllah bu haber bizleri kısa vadede için sevindirmiyordur.

25
1
yanıtYanıtla
BARIŞ:

Kürtün Türkü Türkün Kürdü öldürmesini isteyen kendine Kürt ve Türk diyorsa inanmayın onlar bu memlekette gizli kalmış ermeni ve rum kırıntılarıdır. . Haçlılara hizmet için bin yıldır usanmadan bıkmadan çalışmaktadır. Türk ve Kürt kardeşliği bin yıldır olduğu gibi binlerce yıl daim olacaktır kadim yurdumuzda. .

22
4
yanıtYanıtla
MeletomobilWeb@haberler.com:

Türk Devletinin Kürtlere Bir Hak verecegini inanmiyorum Cünkü bunlarin Zihniyetinde Hak vermek yoktur yinede Hayirlisi

15
11
yanıtYanıtla
Türk''ün Oğlu Türkish Blood:

Ben Türküm barış olsun istemiyorum çünkü barış olursa doğu güneydoğu bölgeleri gelişir ama savaş olursa bu gün olduğu gibi biz batıda rahat ve bolluk içinde yaşarken onlar orada yokluk ve zorluk içinde dert çekerek ömürlerini tüketirler. . . kesinlikle barışa karşıyım insallah barış olmaz amin.

3
21
yanıtYanıtla
AvniMobil-IOS:

Ne sattınız ne verdiniz???

16
8
yanıtYanıtla
cahil:

peki size 2 soru pkk lılar 30-40 yıllık davalarınımı terkettiler akp liler milletten gizli birşeylermi vaad ettiler de barış geliyor. gerçi biz kürt vatandaşlara zaten küs değildik pkk lılara küstük ama akp pkk lıları kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olarak kabul ediyor.

16
7
yanıtYanıtla
elanomobilWeb@haberler.com:

Arkadaşlar bırakın kurdu türkü bitsin bu çile herkes temiz duzgun yasasın dis devletlere karşı güçlü olalım canakkale de Türk kurt yoktu birlik vardı bizde öyle olalim

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title