Haberler

Diyarbakır'da 'Vahşi Virüs' Panelinde Yumruklar Konuştu

Her Yıl Onlarca Çocuğun 'Vahşi Kızamık Virüsü' Olarak Adlandırılan ve Tedavisi Olmayan 'Sspe Hastalığı' Sonucu Hayatını Kaybettiği Diyarbakır'da Hasta Çocukların Tedavisi İçin Düzenlenen Panelde Acılı Hasta Yakınları Birbirine Girdi.

Her yıl onlarca çocuğun 'Vahşi kızamık virüsü' olarak adlandırılan ve tedavisi olmayan 'SSPE hastalığı' sonucu hayatını kaybettiği Diyarbakır'da hasta çocukların tedavisi için düzenlenen panelde acılı hasta yakınları birbirine girdi.

Çocuklarının aşı sonrası öldüğünü iddia eden aileler önce Doç. Dr. Ahmet Yaramış ve Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Adem Avcıkıran ile sözlü atışmalarda bulundu. Daha sonra salonda bulunanlar yumruklarla birbirine girdi. Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgada 3 kişi yaralandı.

Doğu ve Güneydoğu illerinde aşı oranlarının düşük olması nedeniyle kızamık aşısı olmayan 7 ile 16 yaş arası çocuklarda son yıllarda tedavisi olamayan SSPE hastalığı görülmeye başlandı. Son 2 yıl içerisinde yaklaşık 30 çocuğun ölümcül virüs nedeniyle hayatını kaybettiği Diyarbakır'da vahşi kızamık virüsüne yakalanan çocukların yaşadığı sağlık sorunlarının kamuoyuyla paylaşılması için konferans düzenlendi. Diyarbakır Tabipler Odası tarafından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen panelde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yaramış, kızamık virüsü ile ilgili hasta yakınlarını dinledi. Doç. Dr. Ahmet Yaramış ''Hastalığın aşıdan kaynaklanmadığını'' söyleyince hasta yakınları söz almak istedi. Ancak oturumu yöneten Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Adem Avcıkıran, "Kimseye söz veremeyiz sorularınız varsa not halinde yazın" demesi üzerine hasta yakınları ve paneli düzenleyenler arasında sözlü tartışma çıktı. Yükselen tansiyonu düşürmek için, Tabipler Odası Başkanı Avcıkıran, SSPE hastalığına yakalanan çocuklar için hazırlanan belgeseli izlettirdi. Bunun üzerine bazı hasta yakınları, "Biz sorunlarımızı anlatmaya geldik, acılarımızı bize yaşatmayın" demesi üzerine hasta yakınları arasında kavga çıktı. Birbirlerine yumruklar ile saldıran hasta yakınları ortalığı savaş alanına çevirdi. Çıkan kavgada 3 kişi yaralandı. Sandalye ve yumrukların havada uçuştuğu kavgayı yatıştırmak için yetersiz kalan güvenlik görevlileri polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri kavgaya karışanları gözaltına aldı.

(AYŞ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title