Haberler

Diyarbakır'da Terör Örgütü Üyelerinin Kimlik Kontrolü Yaptığı İddiası

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü mensuplarının kentte bazı vatandaşlara kimlik kontrolü yaptığı ve vatandaşları sopalarla dövdüğü yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Diyarbakır Valiliği, terör örgütü mensuplarının kentte bazı vatandaşlara kimlik kontrolü yaptığı ve sopalarla dövdüğü yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada, "Sur ilçesinde yüzleri kapalı ve silahlı terör örgütü mensuplarının yoldan geçen vatandaşları durdurup kimlik sordukları, kahvehanelere girdikleri ve bazı vatandaşları sopalarla dövdükleri" yönünde haberlerin yer aldığı kaydedildi.

Söz konusu haberlerin tamamen gerçek dışı olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Haberlerde yer verilen söz konusu görüntü ve içerikler hiçbir şekilde şehrimizde yaşanmamıştır. Tamamen yasa dışı örgüt mensuplarınca kurgulanmış provokatif görüntülerdir. Kentte huzur, güven ortamını bozmaya yönelik provokatif ve kurgulanmış eylemler yapılmak, güvenlik güçlerimiz, her türlü tedbiri gecikmeksizin geçmişte olduğu gibi bugün de almaya devam etmektedir. Güvenlik güçlerimize karşı olumsuz algı oluşturmaya yönelik iddia ve yorumların hiçbir hukuki, insani ve vicdani dayanağı bulunmamaktadır." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Valiliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title