Haberler

DİYARBAKIR'DA 10. MEZOPOTAMYA İNŞAAT FUARI BAŞLADI

Güncelleme:

DİYARBAKIR'da 3 gün sürecek olan 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı, yurt dışından da gelen ticaret odalarının temsilcileriyle başladı.

DİYARBAKIR'da 3 gün sürecek olan 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı, yurt dışından da gelen ticaret odalarının temsilcileriyle başladı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, "Dünya'da şuan Çin'den sonra en büyük taahhüt sektörü Türkiye Cumhuriyeti'nde. Asya'dan, Avrupa'ya çok büyük projeleri bizim müteahhitlerimiz inşa ediyorlar? dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Group'un organize ettiği 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nini (IKBY) Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Musul'daki ticaret ve mühendis odalarının katılımıyla başladı. 3-6 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuarın açılışına IKBY'den gelenlerin yanı sıra Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu ve inşaat sektörünün temsileri katıldı.

'ÇİN'DEN SONRA EN BÜYÜK TAAHHÜT SEKTÖRÜ TÜRKİYE'DE'

Açılışın ardından bir konuşma yapan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Diyarbakır'ın insanlığın yerleşik hayata geçtiği yukarı Mezopotamya'da önemli bir yerleşim yeri olduğunu söyledi. Karaloğlu, 'Mağara döneminden bu yana kadar bütün değişimleri ve inşaat sektöründe kullanılan bütün malzemeleri Diyarbakır'da görme şansımız var. Diyarbakır böyle bir yer. Burada inşaat sektörüyle ilgili bir fuar düzenlenmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yurtiçi ve yurt dışından katılımlar var. İnşaat sektörü ülkemiz için çok önemli. Dünya'da şuan Çin'den sonra en büyük taahhüt sektörü Türkiye Cumhuriyeti'nde. Asya'dan Avrupa'ya çok büyük projeleri bizim müteahhitlerimiz inşa ediyorlar. Diyarbakır'da da 33 medeniyetin bize bıraktığı tarihsel miraslar, köprüler, camiler, kiliseler ve sivil mimari örneklerimiz var. Bir taraftan da modern Diyarbakır'a baktığımızda çağın mimarlık örneklerinin görülebileceği kentin modern bir tarafı var. İşte böyle bir kentte Mezopotamya markasıyla insanlığın yerleşik hayata geçtiği bu coğrafyada inşaat fuarı düzenlenmesi önemli. İnşallah bu fuarı önümüzdeki dönem büyüterek devam etmek lazım" dedi.

'FUARLAR EKONOMİMİZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ VE ÖNEMLİ'

Ankara'dan fuara katılan ve stant açan Mimar Pınar Günseven, "Neden daha önce gelmedik diye düşünüyoruz. Bayıldık Diyarbakır'a. Fuar sayesinde geldik. İnsanları çok sıcak, Memleketimizin güzel bir diyarı. Fuarlar bizim ekonomimiz için ve mesleki gelişimimiz için çok değerli ve önemli. Sektörel bazda birbirimizle bağlantı kuruyoruz. Yeni ürünleri de tanıyoruz? diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münir Karaloğlu, beraberindekilerle, stantları gezerek bilgi aldı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Mezopotamya Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title