Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

Gaziantep'te fabrika yangını (2 ) GAZİANTEP'te, gıda işleme ve paketleme fabrikasında çıkan yangında milyonlarca liralık tonlarca gıda kül oldu.

Gaziantep'te fabrika yangını (2 )

GAZİANTEP'te, gıda işleme ve paketleme fabrikasında çıkan yangında milyonlarca liralık tonlarca gıda kül oldu.

Aydınlar Mahallesi'nde bulunan kuru bakliyat ve çeşitli gıda ürünlerinin işlendiği ve paketlendiği fabrikanın çatısında saat 12.45'de henüz bilinmeyen nedenle alevler yükseldi. Yangın, rüzgarın ve çatıdaki yalıtım köpüklerinin de etkisiyle kısa sürede tüm fabrikayı sardı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Polislerin fabrika çevresinde güvenlik önlemi aldığı yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, içeride bulunan sıvı yağ kutularının da alev alıp sıçramasıyla zor anlar yaşadı. Ekiplerin alevlere müdahalede yetersiz kalması üzerine, fabrikaya Orman Bölge Müdürlüğü ve Organize Sanayi Bölgesi  itfaiyeleri ile belediyelere ait çok sayıda su tankerleri de takviye olarak gönderildi. Onlarca araç ve itfaiye erinin müdahale ettiği alevler, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

MİLYONLARCA LİRALIK ZARAR

Ambar tipi fabrika yangını nedeniyle gökyüzünü kentin her yerinden görülen büyük duman kütlesi kapladı. Fabrikanın kullanılamaz hale geldiği yangında içeride bulunan milyonlarca liralık tonlarca gıda maddesi yanarak kül oldu.

Ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği fabrikadaki yangının çıkış nedeni de araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Alevler içerisindeki fabrika

Polisin güvenlik önlemi alması

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

Su tankerleri

Çevredeki kalabalık

Yoğun duman kütlesi

Çatıdaki alevler

Ekiplerin su ve köpükle müdahalesi

- Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

========================================

Veteriner, muayene ettiği atın çiftesiyle öldü

ADANA Veteriner Hekimler Odası eski Başkanı Veteriner Hekim 53 yaşındaki Yusuf Doğan Apucu, bir at çiftliğinde muayene ettiği atın çenesine çifte atması sonucu yaşamını yitirdi.

Uzun yıllar Türkiye Jokey Kulübü Adana Hipodromu At Hastanesi'nde görev yapan ve at hastalıkları alanında uzmanlaşan, emekli olduktan sonra da klinik açan 3 çocuk babası Yusuf Doğan Apucu, dün akşam Pozantı İlçesi'ndeki bir çiftliğe atları muayeneye gitti. Bir ata 'genital muayene' olarak tanımlanan işlemi yapan Apucu'ya, iddiaya göre huysuzlanan at çifte attı. Çene bölgesine aldığı darbeyle savrulan Yusuf Doğan Apucu kanlar içinde yere yığıldı. Hemen hastaneye kaldırılan Veteriner Hekim Apucu, kafa travmasına bağlı nedenlerle yaşamını yitirdi.

At sevgisiyle bilinen Veteriner Hekim Yusuf Doğan Apucu'nun at çiftesiyle ölümü, yakınlarını ve sevenlerini üzüntüye boğdu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Tabutun getirilmesi

Tabuttan görüntü

Cenaze namazının kılınması

Yakınlarından görüntü

Tabutn omuzlarda taşınması

Cenazeye gelen kalabalıktan görüntü

Cenaze aracının gidişi

Mezarlığın tabelası

Haber: Yusuf BAŞTUĞ  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

===================================================

Kaza anı kameralara yansıdı

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'nde iki otomobilin kavşaktaki kazası güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza yaralanan otomobil sürücülerinden Metin Uyar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza Çerkezköy-Çorlu karayolu Veliköy Organize Sanayi Kavşağında meydana geldi. Regabi Gedik, kullandığı 34 SC 6621 plakalı otomobille kavşaktaki kırmızı ışıkta durmayıp devam edince, Metin Uyar idaresindeki 59 YF 861 araca çarptı. Otomobil takla atarken sürücüsü Metin Uyar ise yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulansla Çerkezköy Devlet Hastanesine kaldırılan Uyar tedavi altına alındı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansırken, olayla ilgili jandarma ekiplerince başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Kaza güvenlik kamerası

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),-

====================================================

HDP'li Baydemir'in, Erdoğan'a çağrısı: Demirtaş'tan özür dile

HDP'nin sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'terörist' ifadesi nedeniyle Selahattin Demirtaş'tan özür dilemesi gerektiğini söyledi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve yanındaki partililer de Ekin Ceren Parkı'nda sürdürülen nöbetteki HDP milletvekillerini ziyaret ederek, destek mesajı verdi.

HDP'nin Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'ndeki Ekin Ceren Parkı'nda 25 Temmuz'da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti sürüyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir düzenlediği günlük basın toplantısında güdeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Selahattin Demirtaş için 'terörist' ifadesi kullanmasına tepki gösteren Baydemir, Erdoğan'ın özür dilemesi gerektiği söyledi. Siyasetçinin toplumda rol model olduğunu, yalanın da siyasetçinin başvuracağı bir yöntem olmadığını kaydeden Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Osman Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya'da, G-20 zirvesindeki toplantıda Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş için ithamda bulundu. Ona 'terörist' dedi. Bu yalandır, iftiradır. Eş Genel Başkanımız Demirtaş, cezaevinde 18 gün önce bir çağrı yaptı, 'Açıkla, varsa bir delilin savcıya ver. Eğer delilin yoksa,açıklayamıyorsan sen iftiracısın, sen yalancısın' dedi. Aradan 18 gün geçmiş, halen suskun. Suskunluğundan daha vahim bir şey var. Yalanına bir tek kendisi inanıyor. Elini vicdanına koyan kimse inanmıyor. Elini cüzdanına koyan, onun yanındakiler inanmış gibi duruyor. Biz bu yalanın, iftiranın peşini bırakmayacağız. ya belgeni ortaya koyup savcılığa verirsin ya da müfterisin. Henüz vakit varken ayağa kalk ve Selahattin Demirtaş'tan, toplumdan özür dile. Bu yalanından dolayı özür dile."

"FAŞİZMİN EN KÖTÜ KORKU FİLMİ ÇEKİLİYOR"

HDP milletvekilleri Tuğba Hezer ile Faysal Sarıyıldız'ın vekilliklerinin düşmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğünde yapılan değişikliği değerlendiren Baydemir, "Meclis'te bir içtüzük değişikliği yapıldı. Bu değişikliğin tek bir anlamı var, faşizmin en kötü korku filmi çekiliyor. Bu çekilen filmin baş kahramanı, kendi gölgesinden korkuyor. İşte, faşizm korku filmini bir kabusa dönüştürmesin diye, bugün Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni burada tutuyoruz" dedi.

Devamsızlık gerekçesiyle Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliklerinin düşürüldüğünü kaydeden Osman Baydemir, "Yalan söylüyorsunuz. Eğer Hezer ve Sarıyıldız'ın vekillikleri devamsızlıktan düşüyorsa buyurun, açın çeteleyi. Devrik Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ne kadar Meclis'e devam ettiği etmediği açıkça ortaya çıkar. Gerçekle yüzleşmiş olacaksınız. İçtüzük değişikliğiyle parlamentoda konuşmanın dahi yasaklandığı bir rejim inşa ediliyor. Kürt halkı, Ermeni, Süryani, Ezidi, Alevi demek, Dersim'de, Çorum'da, Sivas'ta katliam oldu demek, suç sayılacak ve para cezasına çevrilecek. And olsun ki; susmayacağız. Kürtlere, Kürt diyeceğiz. Kürdistan'a da Kürdistan diyeceğiz. Bir yerde soykırım yapılmışsa ona soykırım diyeceğiz. Yani faşizme boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

CHP'DEN DESTEK ZİYARETİ

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve yanındaki partililer de HDP'nin sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne destek amacıyla Ekin Ceren Parkı'na geldi. HDP'liler tarafından yapılan karşımanın ardından konuşan CHP İl Başkanı Sayın, "15 Temmuz'da demokrasiyi sokaklarda nasıl aradıysanız, biz de hak, hukuk ve adaleti legal bir şekilde sokaklarda arayacağız. Bu anlamda HDP'nin değerli yöneticilerinin başlatmış oldukları bu eylemlerini gönülden desteklediğimizi söylüyoruz. Onlara katkı sunmak adına, gönül isterdi ki bu eylemi birlikte devam ettirelim. Bu legal eylemlere desteğimiz her zaman olacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü

-Nöbet eyleminden görüntü

-Baydemir'in konuşması

-CHP'lilerin karşılanması

-Sayın'ın konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR, -

========================================

(ÖZEL) Çatıdan atlayan kedi, demire saplandı

GAZİANTEP'te, çatıdan atlayan kedi, bir evin duvarındaki inşaat demirine saplandı. Acı içerisinde kıvranan kedi, ihbar üzerine gelen itfaiye ekiplerinin demiri kesmesinin ardından, vücudunda demir çubuk ile tedavi için hayvan barınağına götürüldü.

Olay, dün akşam saatlerinde 60'ıncı Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. Çatıda dolaşan bir kedi, başka bir çatıya atlamak isterken düşerek bir evin duvarındaki inşaat demirine saplandı. Kedinin acı içerisinde kıvranmasıyla dışarı çıkan ev sakinleri, hayvanın vücuduna demir çubuğun saplandığını görünce durumu itfaiyeye bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, önce kediyi demir çubuktan kurtarmak istedi. Bunda başarılı olamayan ekipler, bunun üzerine tırmalama ihtimaline karşı eldiven giydi ve ardından kedinin saplandığı demir çubuğun duvarda kalan bölümünü kesti. Bir itfaiye erinin montuna sardığı vücuduna demir çubuk saplı kedi, daha sonra tedavisinin yapılması için Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Demire saplanmış kedi

İtfaiye erlerinin kediyi kurtarmaya çalışması

İtfaiye erinin eldivenle müdahalesi

İtfaiyenin kedinin saplandığı demiri kesmesi

Vücudundaki şişle kedinin monta sarılarak götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Hasan KIRIMIZTAŞ -GAZİANTEP-DHA)

===========================================

Konya'da MAK Timi davasında: 7 tahliye

İSTANBUL'da 15 Temmuz darbe girişiminde Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in, Moda Deniz Kulübü'ndeki kızının düğününe yapılan baskında, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan 2 helikopteri silah ve mühimmatlarla donatan, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) bölüğü ve diğer birimlerdeki 29'u tutuklu 31 askerin yargılandığı davada, 7 sanık tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı MAK Timi Komutanı Astsubay Başçavuş Yılmaz Bahar, iddiaya göre, 15 Temmuz günü sabah saatlerinde 7'şer kişilik 3 timle, ağır silahlarla donatılan üsse ait 6 araçla, Moda Deniz Kulübü'ndeki düğünde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı, koruma gerekçesiyle Konya'dan İstanbul'a hareket etti. Akşam saatlerinde ise iddiaya göre, 135'inci MAK Filo Komutanı Yarbay Alparslan Şahin, filodaki askerlerin büyük bölümünü evlerine gönderdi. Sonra mühimmat deposundaki görevliyi değiştirip, deponun başına kendi ekibindeki görevliyi getirdi. Ardından 2 helikoptere 4 makineli tüfek, yaklaşık 6 bin mermi ve altlarına füze savar sistemi yerleştirildi. Sonra 7'şer kişilik 3 tim saat 18.00 sıralarında Konya'dan İstanbul'a 2 helikopterle hareket etti. Yalova'da ikmal yaptıktan sonra diğer ekiplerle birlikte Moda Deniz Kulübü'ndeki düğüne baskın düzenlendi.

KONYA'DA YARGILANMAYA BAŞLANDILAR

Moda Deniz Kulübü'ndeki düğün basan timlerin bulunduğu 2 helikoptere 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda silah ve mühimmat yükleyen 29'u tutuklu 31 askerin  'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma' suçlarından yargılanmasına geçen 19 Temmuz günü Konya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

7 gün süren duruşma sonunda  askerlikten ihraç edilen sanıklardan savunmasında 15 Temmuz'da ilk gözaltına alınanlardan olduğunu belirten ve cüzdanından 1 dolar çıkan eski binbaşın Ömer Murat Özal, eski Albay Şahin Aykaş, eski binbaşılar Göksel Dağodası,  Serkan Aydın, eski subay Fatih Altınay, eski astsubay Semih Sungun ve Serdar Kaya tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Haber: Hasan DÖNMEZ/KONYA, -

==========================================

Siirt'te bir araçta 332 parça tarihi eser bulundu

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada  332 parça tarihi eser ele geçti.

Kent merkezinde polisin yol kontrolü sırasında durdurulan bir araçta yapılan aramada ele geçirilen tarihi eserlerle ilgili Siirt Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Siirt ili merkez ilçesinde 26 Temmuz 2017 tarihinde KOM Şube Müdürlüğü ve İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde icra edilen yol emniyet ve kontrol devriyesinde 1 araç içerisinde yapılan kontrolde; 13 adet süs eşyası, 115 adet gümüş sikke, 184 adet taş eser, 5 adet mermer heykel, 4 adet çanak çömlek, 10 adet madeni heykel ve 1 adet mühür olmak üzere toplam 332 adet tarihi eser ele geçirilmiş olup, olaya karışan 3 şüpheli hakkında yasal işlem yapılmıştır. Söz konusu olaylar ile ilgili olarak Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na bilgi verilmiş ve alınan talimatlar doğrultusunda gerekli soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Yakalanan eserler incelenmek üzere Batman Müze Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Siirt İl Jandarma Komutanlığı her türlü kaçakçılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edecektir." .

Haber: SİİRT, -

===========================================

Ordu'da fındık hasadı için 10 bin mevsimlik işçi bekleniyor

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, fındık hasadında çalışmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Ordu'ya yaklaşık 10 bin mevsimlik işçi gelmesini beklediklerini söyledi.

Fındık hasadı yaklaşırken, mevsimlik işçiler Ordu'ya gelmeye başladı. Altınordu, Fatsa ve Ünye'de 4 farklı alanda oluşturulan konaklama alanında çadırlarını kurmaya başlayan işçiler, fındık hasadı bitene kadar burada kalacak. TZOB Yönetim Kurulu üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, 8 Ağustos'da başlayacak fındık hasadı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 10 bin fındık işçisi beklediklerini belirtti. Soydan, "Gelen tarım işçilerinin sorun yaşamamaları için işverenlerle gelmeden önce görüşmelerini öneriyoruz. Gelen işçiler Valiliğin belirlediği konaklama yerlerinde ve bahçe sahiplerinin gösterdiği yerlerde konaklıyor. Bu sezon fındık rekoltesi iyi. Fındık üreticilerimizin de belirlenen tarihten önce fındık hasadına başlamamasını tavsiye ediyoruz" dedi.

Fındık hasadında çalışan işçeler günlük 60 lira yevmiye alacak. 16 yaşından küçük çocukları fındık hasadında çalıştıranlara ise 227 lire para cezası uygulanacak.

Haber: Nedim KOVAN/ORDU, -

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Osman Baydemir Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title