Haberler

Depremde Hayatını Kaybeden Gazeteciler Anıldı

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), kentteki ikinci depremde yıkılan bir otelin enkazında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için mevlid-i şerif okuttu.

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), kentteki ikinci depremde yıkılan bir otelin enkazında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için mevlid-i şerif okuttu.

VGC yönetimi, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla depremde hayatını kaybeden DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için Alipaşa Mahallesi'nde bulunan Boyalar Camii'nde yatsı namazından sonra mevlid-i şerif okuttu. Mevlit programına Van Valisi Münir Karaloğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, VGC Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Öylek, yönetim

kurulu üyeleri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftülüğüne bağlı imam hatiplerin Kuran-ı Kerim tilaveti yapılması ve mevlid-i şerif'in okumasının ardında depremde hayatını kaybeden gazeteciler için dualar edildi.

Cami çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Karaloğlu, gazetecilerin çok zor şartlar altında görev yaptığını ifade ederek, "Deprem boyunca sizler de bizimle birlikte oldunuz. Buradaki sıkıntıları ve çalışmaları sizler duyurdunuz. Bu çalışmalar sırasında 2 gazeteci arkadaşımızı kaybettik. Cemiyet onların anısına bu gece mevlit düzenledi. Bu vesileyle Van'da zor şartlarda görev yapan arkadaşların 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

VGC Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Öylek ise, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, depremde kaybettikleri meslektaşlarını bir kere daha anmak, onların ruhlarını şad etmek için bu programı düzenlediklerini ifade etti. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sebahattin Yılmaz Gazeteciler Günü Cem Emir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title