Haberler

Denizli gündem haberleri | Polonya ve Güney Kore, 5,8 milyar dolarlık askeri anlaşma imzalayacak

Güncelleme:

Denizli gelişmesine göre Polonya, Güney Kore ile Rusya-Ukrayna savaşı karşısında caydırıcılık ve savunma kapasitesini artırmak için 5,8 milyar dolar değerinde askeri anlaşma yapacak.

Polonya, Güney Kore ile Rusya-Ukrayna savaşı karşısında caydırıcılık ve savunma kapasitesini artırmak için 5,8 milyar dolar değerinde askeri anlaşma yapacak.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ve Güney Kore Savunma Edinim Programı İdaresi Başkanı Eom Dong-hwan'ın imzaları 2 Eylül'de Polonya'nın kuzeyindeki Morag kasabasında bulunan bir askeri üste atması bekleniyor.

Anlaşma kapsamında Polonya, Hyundai Rotem tarafından üretilen ve yaklaşık 3,4 milyar dolar değerindeki 180 adet K2 Black Panther tankı ile Hanhwa Defense tarafından üretilen ve yaklaşık 2,4 milyar dolar değerindeki 212 adet K9 Thunder obüsü satın alıyor.

Toplam 5,8 milyar dolarlık teçhizatın bir kısmının bu yıl, kalanının ise 2025'in sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Polonya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, anlaşmanın Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaş sürerken, Polonya'nın caydırıcılık ve savunma potansiyelinin güçlendirilmesi için yapıldığı aktarılmıştı.

Savunma Bakanı Blaszczak, 26 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Güney Kore ile ayrıca Korea Aerospace'in Lockheed Martin ile ortaklaşa ürettiği hafif eğitim ve savaş uçağı olan 12 FA-50'nin alımı için de bu yıl içinde bir anlaşma imzalanacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Polonya Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title