Haberler

Demre ve Kumluca'da Fırtına ve Sel Demre ve Kumluca'daki Tarım Alanlarını Vurdu

Antalya'da etkili olan fırtına ve şiddetli yağmur örtü altı üretim yapılan tarım arazilerini vurdu.

Antalya'da etkili olan fırtına ve şiddetli yağmur örtü altı üretim yapılan tarım arazilerini vurdu. Demre İlçesi'nde 1800 dönümün üzerinde sera alanı zarar görürken, Kumluca İlçesi'nde ise hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Demre'de 3 gün etkili olan fırtına ve şiddetli yağmur ardından oluşan sel büyük zarara neden oldu. İlçeye bağlı Yavu, Çevreli, Köşkerler ile Karabucak Mahallesi'ndeki bazı evlerle seraların büyük çoğunluğu hala sular altında. İlçe merkezi ve mahallelerdeki 755 sera üreticisine ait 1865 dönüm sera alanının sel ve fırtınadan zarar gördüğü belirtildi. Demre Kaymakamlığı, zarar gören alanların afet bölgesi ilan edilmesi için çalışma yapıyor.

Fırtına ve yağmurdan Demre'deki Noel Baba Müzesi de zarar gördü. Müzenin birinci katındaki duvar resimlerini güneşten ve nemden koruyan örtüyü fırtına uçururken, müzenin bir kısmına da su girdi. Müzenin doğu bahçesinde yer alan bölümün şiddetli yağış nedeniyle çökmesi sonucu ise buradaki 2 ağaç yıkıldı.

KAYMAKAM SERALARI GEZDİ

Örtü altı üretiminin merkezlerinden Kumluca'da ise Adrasan, Mavikent, Salur, Hacıveliler ve Göksu mahallelerinde çok sayıda ev ve sera su baskınlarına maruz kaldı. Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, sel felaketi sonrası zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım ve Emniyet Müdürü Hüseyin Boz'un da eşlik ettiği Kaymakam Baştürk, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

'ANKARA'DAN TALEPLERİMİZ OLDU'

Fırtına ve yağmurun çok sayıda ev ve serada zarara neden olduğunu belirten Kaymakam Baştürk, tek tesellilerinin can kaybı olmaması olduğunu söyledi. Selden etkilenen ev ve seralardaki suyun tahliyesi için belediye ekiplerinin çalıştığını kaydeden Kaymakam Baştürk, şöyle konuştu:

"Sera ve evlerde oluşan zararların tespit edilmesi için zarar tespit ekibi kurduk. Ancak ilçede yağışların halen devam etmesi nedeniyle ekibimiz maalesef görevini yapamadı. Yağışların sona ermesiyle vatandaşların uğradığı zarar birkaç gün içerisinde tespit edilecektir. Bizimde selzedelere yardım konusunda Ankara'dan taleplerimiz oldu. İlçemize bu yardımların ulaşması durumunda yer sahibi, ortak veya icarcı ayrımı yapılmadan herkese eşit şekilde dağıtımını yapacağız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kumluca Antalya Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title