Haberler

Demirtaş: Başbakan Berkin'e Terörist Diyor, IŞİD'e Demiyor

Güncelleme:

CNNTürk'teki Tarafsız Bölge programına katılan Selahattin Demirtaş, Erdoğan için "HDP'ye, Berkin Elvan'a terörist diyor ama IŞİD'e diyemedi." dedi.

CNNTürk'teki Tarafsız Bölge programına katılan ve IŞİD'in Irak'ta yarattığı kriz ile ilgili konuşan Selahattin Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Başbakan HDP'ye terörist diyor, Berkin Elvan'a terörist diyebiliyor ama IŞİD'e, El Nusra'ya diyemedi hala..." yorumunda bulundu.

DEMİRTAŞ'TAN "CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ" VE "IŞİD" AÇIKLAMASI

HDP kulislerinde adı sıkça "Cumhurbaşkanı adayı" olarak geçen Selahattin Demirtaş, CNNTürk'te yayınlanan, gazeteci yazar Ahmet Hakan'ın sunduğu tarafsız bölge programına katıldı.

"BU DURUMA EN ÇOK İSLAM'A SAHİP ÇIKANLARIN KIZMASI LAZIM"

Ahmet Hakan'ın IŞİD'le ve IŞİD'in Irak'taki ilerlemesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Demirtaş, IŞİD terörüyle ilgili olarak "IŞİD en büyük zararı İslam'a veriyor. Kuran'ın böyle bir emri yok, Allah'ın böyle bir emri yok, Allah'ın peygamberinin böyle bir emri yok. Kim adına bu vahşeti yapıyosunuz? İnsanların kafasını kesip top oynuyorsunuz? Bu görüntüleri internette yayınlıyorsunuz! Buna İslami terör deniyor. Buna en çok İslam'a sahip çıkanların kızması lazım. ama Başbakanımız HDP'ye terörist diyor, Berkin Elvan'a terörist diyor ama IŞİD'e, El Nusra'ya diyemedi hala." dedi.

DEMİRTAŞ'TAN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Hakan'ın "Son zamanlarda çok duyuyorum. Bir haftadır söyleniyor. BDP'nin adayı belirlendi diyorlar. Kim diyoruz, Selahattin Demirtaş diyorlar. Siz ne diyorsunuz?" diye sorunca, Selahattin Demirtaş, bu konudaki teveccühler ve önerilerin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Bunun nihai kararını verecek olan ben değilim. Büyük bir bileşen bu çalışmaları yönetiyor. Arkadaşlarım bu konuda nihai olarak önerileri sunmaya başladıklarında heralde benimle ilgili yapılan önerileri de değerlendirecekler" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Selahattin Demirtaş Ahmet Hakan Coşkun Berkin Elvan Medya Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

Düsündüren adam:

Gelde bu Adamin sözlerine haksiz de eger aksisini kanitliyabiliyor isen.

74
10
yanıtYanıtla
istanbul:

adam gibi adamsın Demirtaş...

72
6
yanıtYanıtla
Atilla Cenk:

Demirtaş Erdogandan onurlu

53
11
yanıtYanıtla
karanlik:

Sen büyük adamsin demirtas seni koyunlar anlamaz Aziz nesin bosunami yüzde 80 aptal demis.Sana bütün T akp kuban olsun

34
16
yanıtYanıtla
VANSPOR:

cumhurbaşkanında aşağısı kurtarmaz. cumhurbaşkanlığı maakamı anca sana yakışır .YOLUN AÇIK OLSUN DEMİRTAŞ

33
9
yanıtYanıtla
Karsli Türkmen:

Adam gibi Adamsin, BDP li olmana ragmen seni sever sayarim sayin Demirtas. Insan Haklari Derneklerinde verdiginiz mücadeleler, gercekten tarafsiz ve vicdanli olmaniz, önyargisiz her kesime ayni mesafeden bakip mazlumlari koruyup savunmaniz sizi bu Ülke icin cok kiymetli yapiyor. Yolunuz acik olsun.

30
7
yanıtYanıtla
ahmet taner:

siz yıllardır pkk ya terörist dediniz mi..:-),size gelince özgürlük savascısı,gerilla diyorsunuz pkk ya

9
22
yanıtYanıtla
BDP li MeletiKurds:

Selahattin Demirtaş kadar dürüst beyefendi vatansever Lider Kürtlerde çoktur ama sizde hiç yoktur.Zira batı(tırk) ve düzencilerin zihniyeti kokmuştur,düzenbazlık olmuştur.En dürüst dindar geçinen lerin evinden 2 minübüs dolar çıkıyor hesap edin en büyük dolardan istilenirse.

20
6
yanıtYanıtla
Hakan:

Ama küçük enişte sende teröristsin sanada demiyor dimi

6
19
yanıtYanıtla
halis mulüs osmanlı torunu:

acaba geçmisde öldürdügünüz ögretmen asker polis cocukdan dolayı olmasın sayın asker kaçagı demirtas

13
12
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title