Haberler

Davutoğlu: Selam Olsun Ölüme Giden Kahramanlara (2)

Başbakan'dan EV ZİYARETİ Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü kutlamaları ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü kentte bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, stadyumdaki törenin ardından, otobüsle valilik binasına gittiği sırada çocuklara satranç takımı hediye etti.

Başbakan'dan EV ZİYARETİ

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü kutlamaları ile 18 Mart Şehitleri Anma Günü kentte bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, stadyumdaki törenin ardından, otobüsle valilik binasına gittiği sırada çocuklara satranç takımı hediye etti. Bu sırada balkondan görüp selamlaştığı Hatay Özsoy'a, "Müsaitseniz, çay içmeye gelebilir miyiz?" dedi. Özsoy'un da "memnuniyetle" karşılığını vermesinin ardından Başbakan Davutoğlu, bakanlarla birlikte eve çıktı. Burada çay içti ve balkondan kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

Bir süre burada kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha sonra geçtiği valilik önünde, kendisine karşılayan vatandaşlara otobüs üzerinden kısa bir konuşma yaptı. Stadyumda yaptığı gibi birlik ve beraberlik mesajı veren Başbakan Davutoğlu, "Özel bir gün Çanakkale Zaferinin 100'üncü yıldönümü. Kaderini bu topraklara bağlamış bütün mazlum milletler o zaman Çanakkaleli yiğitlerin başarısı için dua ettiler. Dünya şahit oldu. Bizim milletimiz baş verir, ama baş eğmez. İşte Çanakkale böyle mübarek bir diyardır. Çanakkaleliler, sizlere bir kez daha ecdat adına selam ediyorum. Benim büyük babam da burada savaşmıştı, onun yakını da savaşmıştı. Çanakkale'de savaşmayan bir aile neredeyse yoktur. Onun için nereli olursak olalım hepimiz Çanakkaleliyiz. Nerede doğmuş olursak olalım hepimize manen Çanakkale'de doğduk. Çünkü eğer Çanakkale savaşının destanı yazılmamış olsaydı, bizler dünyaya gelip başımız dik olamazdık, özgür hür olamazdık. Hainlere vatanın içine fitne sokmak isteyenlere karşı Allah, Seyit Onbaşının omuzu, bileği gibi cesur kılsın" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu daha sonra Vali Ahmet Çınar'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Çanakkale Politika Güncel Haberler

title