Haberler

"Darbe Günlüğü" Davasının Görülmesine Başlandı

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alper Görmüş Hakkında, Emekli Oramiral Özden Örnek'e Ait Olduğu İddia Edilen Günlüğe İlişkin Haber Nedeniyle Açılan Davanın Görülmesine Başlandı.

Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alper Görmüş hakkında, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüğe ilişkin haber nedeniyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Ahmet Alper Görmüş hazır bulundu. Duruşmaya gelmeyen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'i ise avukatı Dinçer Eskiyerli temsil etti.

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Görmüş, olay tarihinde Nokta Dergisinin genel yayın yönetmeni olduğunu ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, şunları anlattı:

''Suç konusu yazıyı ben kaleme aldım ve yayınlama kararını ben verdim. Günlük, 3 bin sayfalık olup, biz sadece kamuoyunu ilgilendiren darbeye ilişkin 60 sayfalık bölümünü yayınladık. Şayet niyetim şikayetçiye iftira atmak ya da ona hakaret etmek olsaydı, günlükte daha kişisel siyasal bağlantıları olan bölümleri yayınlardım. Yayınladığımız bölüm kamuoyunu birebir ilgilendiren bölümdü.''

Görmüş, öncelikli olarak emekli Oramiral Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlüğün Başbakanlık'tan istenmesi gerektiğini ifade ederek, kendisinin ise günlüğü mahkemeye sunup sunmayacağına sonradan karar vereceğini kaydetti.

Görmüş, haber kaynağını da açıklamayacağını bildirdi.

Görmüş'ün avukatı Filiz Kerestecioğlu da müvekkilinin yaptığının, yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek ve basın özgürlüğünü kullanmak olduğunu söyleyerek, ''Demokrasi ile yönetilen bir ülkede darbe iddiaları araştırılacakken böyle bir davanın açılmış olması dikkat çekicidir'' dedi.

Özden Örnek'in avukatı Dinçer Eskiyerli ise iddiaların kanıtlanması gerektiğine işaret ederek, ''Sanık, yapmış olduğu haberlere ilişkin belgeleri ortaya koymak zorundadır'' dedi.

Mahkeme, emekli Oramiral Örnek'in kaleme aldığı ileri sürülen günlüğün bulunup bulunmadığının sorulması amacıyla başbakanlığa yazı yazılmasına, eğer varsa günlüğün bir örneğinin mahkemeye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title