Haberler

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı

Güncelleme:

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Anadolu Ajansının (AA) 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı. Erenoğlu, farklı kategorilerdeki fotoğrafları inceleyerek tercihlerini belirledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Prof. Dr. Erenoğlu, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek "Haber", "Çevre ve Yaşam", "Spor", "Gazze: Kanıt" ve "Deprem: Umut" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

"Deprem: Umut" kategorisinde Mehmet Ali Özcan'ın, Cumhurbaşkanlığına ait uçakla, depremlerin yaşandığı Kahramanmaraş'tan, refakatçileri olmayan 16 bebeğin Ankara'ya getirilişi sırasında çektiği "Depremzede bebekler" adlı fotoğrafını tercih eden Prof. Dr. Erenoğlu, "Gazze: Kanıt" kategorisinde Ashraf Amra'nın İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun bombardımanı sonrası Deir al Balah kentindeki Aksa Hastanesi'ne getirilen, aralarında çocukların da bulunduğu yaralıları gösteren "Yanımda ol anne" adlı fotoğrafını seçti.

Çevre ve yaşam kategorisinde İsa Terli'nin İstanbul'da ziyarete açılan TCG Anadolu gemisini arkada Fatih Camisi ve dolunay eşliğinde görüntülediği "Boğazın şahitliği", haber kategorisinde Aytuğ Can Sancar'ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul Boğazı'nda düzenlediği havai fişek, ışık ve dron gösterilerini kaydettiği "Türkiye Yüzyılı" adlı fotoğraflarına oy veren Erenoğlu, spor kategorisinde ise Emin Sansar'ın MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın, Trendyol Süper Lig'inin 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e attığı yumruğu gösteren "Yumruk" adlı fotoğrafını tercih etti.

Fotoğraflarla ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Erenoğlu, depremin, Türkiye'nin mevcut sismik ve jeolojik yapısı gereği bir gerçek olduğunu, dolayısıyla bu gerçeğe uygun olarak kentlerin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

AA foto muhabirlerinin deprem sonrası çektiği çok etkileyici fotoğrafları olduğunu belirten Prof. Dr. Erenoğlu, "6 Şubat depremlerinin ardından anlar vardı. Oldukça etkilendik. Gazze'ye söyleyecek fazla söz yok, insanlık ayıbı dileyim. Etkilenmemek elde değil. Çevre ve yaşam, haber ve spor alanları da 2023 yılı içindeki bilinen güzel karelerle özetlenmiş. Anadolu Ajansı'nın fotomuhabirlerini tebrik ediyorum. Güzel yakalanmış anlar vardı. İnşallah hak edenin kazanacağı bir platform olur. Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title