Haberler

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Çiftçilerin Bankalara ve Şahıslara Olan Borcu 700 Milyar Lira

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor ilçesinde çiftçilerle bir araya gelerek kredi faizlerindeki artışın çiftçileri zor durumda bıraktığını belirtti.

ANKARA - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor ilçesinde çiftçilerle bir araya geldi. Kredi faizlerindeki değişkenli artışın çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirten Gürer, çiftçinin bankalara ve şahıslara yaklaşık 700 milyar lira borcu olduğuna dikkat çekti.

CHP Niğde Milletvekili ve TBMM Tarım ve Orman Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor ilçesinde çiftçilerle bir araya gelerek sorunları ve taleplerini dinledi. Artan faizlerin çiftçiyi doğrudan etkilediğini belirten Gürer, şunları kaydetti:

"Artan faizler çiftçiyi düşündürüyor. Banka kredisi kullanan çiftçilerin yüzde 59'u tek banka, yüzde 26'sı iki banka, yüzde 8'i ise üç bankadan kredi alarak çalışmaktadır. Doğal olarak çiftçiler artan faizlerden direkt etkileniyorlar. Bankalardan kredi kullanan çiftçilerin yüzde 67'si traktör alımı için bu krediyi çekmiş. Şu anda çiftçilik yapanlar borçlanmadan çiftçilik yapmak mümkün değil. Kredi faizlerinin artması da çiftçiyi doğrudan etkiliyor ve aldıkları dönemdeki serbest faizle bugünkü uygulanan faiz arasındaki her fark, çiftçinin mağduriyetini katlıyor."

Gürer, "Biz kredilerin faizleri silinsin derken bunlar kredilerin faizlerini artırıyorlar. Şu anda  kredi ile ilgili şartları yerine getirmek, kredi almak zor. Kredi alanlar da aldıkları günkü faiz oranı sonradan değişken faiz olduğu için artınca hasat dönemi elde ettikleri ürün gelirini de şimdiden bankaya teslim edecekleri görülüyor. Krediyi de artık bankalar kolay vermiyor. Şartlarına uymuyorsa vermiyor. Şartları yerine getireceksin, sonra da bankanın belirlediği faize de razı olacaksın. "Oyun oynanırken kural değişmez" deniyor. Oysa şu anda kredi kullanmış bir bakıyorlar, kredilerdeki faizlerde artışlar meydana gelmiş. Çünkü orada serbest faiz anlaşması imzaladığı için istedikleri faizi yansıtıyorlar" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ömer Fethi Gürer Milletvekili Banka Niğde Bor Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title