Haberler

CHP milletvekilleri maden ocağında incelemelerde bulundu

CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz, yangının çıktığı maden işletmesinde incelemelerde bulundu.

CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz, yangının çıktığı maden işletmesinde incelemelerde bulundu.

Olay yerinde tahkikat yapan Cumhuriyet Savcısı ile görüşen milletvekilleri, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Hasan Ören, işçilerle görüştüklerine işaret ederek, kurtarma ekiplerinin müdahalede 30 dakika geç kalmaları durumunda ölü sayısının 1 değil 20'nin üzerinde olabileceğini söyledi.

Milletvekili olarak Soma ilçesine maden kazaları nedeniyle gelmekten yorulduklarını dile getiren Ören, "Maden kazalarının hemen hemen hepsi neden bu maden işletmesinde oluyor? Bunu da araştırmak gerekir" dedi.

Söz konusu maden işletmesinde geçmişte benzer vakaların yaşandığını anımsatan Ören, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü ve Bölge Müdürü'nün maden işletmesiyle ilgili iyi şeyler söylemediğini ifade etti.

Hasan Ören, tedbir alınması için konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

Sakine Öz ise maden ocağında çalışan işçilerin işten atılma korkusuyla şikayetlerini dile getiremediğini belirterek, "İşçi sağlığı, güvenliği ve taşeron işçilikle ilgili düzenlemelerin bir an önce yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Soma'da özel bir kömür madeni işletmesinde yangın çıkmış, dumandan etkilenen işçilerden 47 yaşındaki Yonus Güçlü hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Ören Sakine Öz Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title