Haberler

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, GAP Projesi'nin durumunu eleştirdi

Güncelleme:

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, GAP Projesi'nin durumunu eleştirerek, projenin amacının gerçekleşmediğini ve bölgedeki sosyo-ekonomik gelişmişliğin düştüğünü belirtti.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu'nda; "GAP Projesi Türkiye'de birinci proje, dünyada sekizinci sırada yer alan bir proje. Rahmetli Demirel o dönem derdi ki, 'Ben GAP'ı gapdırtmam' derdi ama AK Parti iktidarı ise 'Ben GAP'ı yaptırtmam' diyor. 12. Kalkınma Planı'nda GAP ile ilgili tek bir cümle geçmiyor. Bütçe tahsisatı yok. Baktığımız kadarıyla GAP'ın aynı zamanda tek bir aracı yok ancak 60 tane sosyal tesisi var. Madem ki çalışmıyorsa bu sosyal tesisleri de satın ülkeye gelir gelsin" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurul'da bugün Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, şunları söyledi:

"GAP'IN BAŞKENTİ ŞANLIURFA, ŞANLIURFA GAP'TA TAKLACI GÜVERCİNLER BESLENİYOR"

"GAP Projesi Türkiye'de birinci proje, dünyada sekizinci sırada yer alan bir proje. Rahmetli Demirel o dönem derdi ki, 'Ben GAP'ı gapdırtmam' derdi ama AK Parti iktidarı ise 'Ben GAP'ı yaptırtmam' diyor. 12. Kalkınma Planı'nda GAP ile ilgili tek bir cümle geçmiyor. Bütçe tahsisatı yok. Baktığımız kadarıyla GAP'ın aynı zamanda tek bir aracı yok ancak 60 tane sosyal tesisi var. Madem ki çalışmıyorsa bu sosyal tesisleri de satın ülkeye gelir gelsin.

GAP'ın başkenti Şanlıurfa, Şanlıurfa GAP'ta taklacı güvercinler besleniyor. Bu taklacı güvercinler gitmesin diye bir de file yapmışlar. GAP'ın görevi bu mu? GAP ilk kurulduğunda aşağı yukarı 1800 hektar alan sulanması gerekirken bunun ancak 600 küsuru yapıldı bu da mevcut projesinin yüzde 34'ü. TÜİK sürekli rakamlarla oynuyor ya, AK Parti iktidarı da rakamlarla oynuyor. 1800 hektar sulanacak alanı 1058'e düşürdü. Düşünce, 'Biz şu kadar alanı suladık' diyorlar.

"AK PARTİ'Yİ TÜRKİYE'YE ŞİKAYET EDİYORUM. YOKSULLUKTAN BESLENİYOR"

GAP'ın asıl amacı bölgeler arası eşitsizliğin giderilmesiydi. Miladi takvimi sürekli 2002-2003'ü alıyorsunuz. GAP bölgesindeki sosyo-ekonomik gelişmişlik endekslerine göre Şırnak 2003 yılında 73'üncü sıradayken 2017'de 81'inci sıraya düştü. Siirt 2003 yılında 68'inci sıradayken 2017'de 75'inci sırada. Mardin 59'dan 74'e, Şanlıurfa 2003'te 63'üncü sıradayken 2017 yılında 73'üncü sırada. GAP'ın bu bölgeyi kalkındırması gerekirken bu geriye gitti. Bu veriler bakanlığın verileri.

AK Parti'yi Türkiye'ye şikayet ediyorum. Yoksulluktan besleniyor. Diyorlar ki, 'Biz şu kadar yardım veriyoruz.' O kadar yardım veriyorsunuz, bu ayıptır. Demek ki vatandaşı fakirleştiriyorsunuz. Ne kadar çok yardım yapılırsa halk o kadar fakirleşmiş demektir. Fakirleşmeden övünme olmaz. Fakirleşmeden utanmak lazım."

Kaynak: ANKA / Güncel

Tbmm Genel Kurulu Mahmut Tanal Milletvekili Şanlıurfa Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title