Haberler

CHP'li Kart: Nöbet Çizelgesine Göre Sıra Güldal Mumcu'da

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 18 Mart'ta Meclis'in olağanüstü toplandığı takdirde nöbet çizelgesine göre Genel Kurul'da oturumu yönetecek kişinin CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu olduğunu belirterek, "Nöbet çizelgesine göre sıranın Sayın Güldal Mumcu'da olduğu biliniyor" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 18 Mart'ta Meclis'in olağanüstü toplandığı takdirde nöbet çizelgesine göre Genel Kurul'da oturumu yönetecek kişinin CHP'li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu olduğunu belirterek, "Nöbet çizelgesine göre sıranın Sayın Güldal Mumcu'da olduğu biliniyor" dedi.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında "RTÜK, YSK ve seçim güvenliği" konusunda basın toplantısı düzenledi.

RTÜK'ün yerel seçim takviminin başladığı 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana hükümetin bir organı olarak görev yapar hale geldiğini iddia eden Kart, şöyle dedi:

"1 Ocak'tan itibaren yayınlarla ilgili olarak raporlama yapılması gerekirken, raporlama işlemlerinin ancak 22 Şubat'tan itibaren yapıldığı ortaya çıkmıştır. Muhalefet partilerine mensup RTÜK üyelerinin bu yöndeki tüm girişimleri sonuçsuz kalmıştır. En nihayet; 22 Şubat 2014-2 Mart 2014 tarihleri arasında TRT Haber kanalının yaptığı yayımlar nihayet izlenmiş ve raporlanmıştır. Bu raporlamalara göre; AKP'ye ayrılan sürenin yüzde 89.52, CHP'ye ayrılan sürenin yüzde 4.96, MHP'ye ayrılan sürenin yüzde 5.29, BDP'ye ayrılan sürenin ise yüzde 0.22 seviyesinde olduğu ortaya çıkmıştır."

Kart, seçim öncesinde demokratik kurallar çerçevesinde siyasi partiler arasında fırsat eşitliğini sağlamak zorunda olan TRT'nin hükümetin borazanı haline geldiğini savundu.

YSK'nın Anayasadan kaynaklanan "yapma ve yaptırma" misyonunu fiilen yerine getiremediğini ileri süren Kart, "Seçim dönemi içinde, özel tanıtıcı programların (ulusa sesleniş, millete hizmet yolunda gibi) banttan veya canlı olarak yayımlanamayacağına karar vermiş olmasına rağmen; bu ilkelerin her gün ihlal edildiği, ayaklar altına alındığı bir gerçektir" dedi.

-"MİLLETVEKİLLERİNİN İNCELEMESİNE AÇILMASI GEREKİR"-

Kart, basın toplantısında gazetecilerin 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler ve CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısına ilişkin sorusuna da, "O gün toplantı yeter sayısı sağlandığı takdirde İçtüzük gereği yapılması gereken öncelikle o üst yazının İçtüzük 51. Madde çerçevesinde Genel Kurul'un bilgisine sunulması yapılması, gereken o ama onun ötesinde milletvekillerinin o fezlekeleri incelemesi o fezlekelerin incelemeye açılması o zaten o andaki Genel Kurul'un dışında kalan bir husus o tamamen Meclis Başkanı'nın özü itibariyle idari nitelikteki bir işlemiyle olumlu ya da olumsuz olarak ortaya çıkacak olan bir husus. 18 Mart'ta Genel Kurul toplandığı takdirde Genel Kurul'un bilgisine sunulmasından sonra da o fezleke içeriklerinin milletvekillerinin incelemesine açılması gerekir" yanıtını verdi.

-"SIRA SAYIN GÜLDAL MUMCU'DA"-

"Divan teşekkül etmezse?" sorusuna da Kart, "O nöbet çizelgesine göre sıranın Sayın Güldal Mumcu'da olduğu biliniyor. Tahmin ediyorum ki muhalefete mensup üyelerle divanın teşekkülü sağlanacaktır" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Güldal Mumcu Atilla Kart Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title