Haberler

Chp'li Çıray: Siyasilerin Arap Şeyhleri Gibi Yaşaması Haramdır

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, daha önce verdiği soru önergelerine gelen yanıtlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a alınan yeni uçağın gizlendiğini ifade ederek, "Fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap"...

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, daha önce verdiği soru önergelerine gelen yanıtlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a alınan yeni uçağın gizlendiğini ifade ederek, "Fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap şeyhleri gibi lüks ve ihtişam içerisinde yaşaması haramdır" dedi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, daha önce verdiği soru önergelerine gelen yanıtlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a alınan yeni uçağın gizlendiğini ifade ederek, "Fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap şeyhleri gibi lüks ve ihtişam içerisinde yaşaması haramdır" dedi.

Çıray, yaptığı açıklamada, 20 Ocak 2012 ve 22 Mart 2012 tarihlerinde Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlanması için konuya ilişkin soru önergeleri verdiğini, bu önergelerinde Başbakan Erdoğan'a bir Airbus 330 alındığını ve bu uçak için devasa bir hangar yapıldığını söylediğini kaydetti. Çıray, Başbakan Erdoğan'a "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunan TC-TUR çağrı isimli Airbus 330-243 model uçak ne zaman alınmıştır? Bu uçağın fiyatı, yolcu kapasitesi, menzili ve diğer ayırt edici özellikleri nelerdir? Bu uçak şu anda nerededir? Başbakanın kullanması için VİP donanımı yapılmakta mıdır? Bu değişiklikler devletimize ne kadara mal olacaktır? Sayın Başbakan'a ve devlet hizmetlerine alınan VİP uçağının alınmış olması neden milletimizden gizlenmek istenmektedir? Sayın Başbakan vatandaşa tasarruf önerirken kendi rahatı için bu tür bir maliyeti milletimize ödetmeyi Hz. Ömer'in adaletine uygun bulup bulmadığını açıklayacak mıdır?' diye sordum" dedi.

Her iki soru önergesine de Başbakan adına cevap veren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, "Kayıtlarımızda Airbus firmasına ait A 330-200 model uçak siparişi verilmesiyle ilgili bir bilgi bulunmamaktadır" dediğini anımsatan Çıray, şunları kaydetti:

"Halbuki o sırada yeni alınan "Uçan saray' Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün envanterine çoktan geçmişti ve Başbakan'a ait olduğu bilinen "TC-TUR Çağrı' isimli Airbus 330-243 benden, dolayısı ile milletten gizlenmişti. 8 Şubat 2013 tarihinden itibaren medyada geniş yer bulan ve yalanlanmayan haberlere göre, Airbus A330 jet uçağının 2.5 yıl önce sipariş edildiği, liste satış fiyatının 200 milyon dolar ve maliyetinin, VIP tasarımı ve Başbakan'ın istediği özel dekorasyonlar ile 400 milyon dolara kadar çıkacağının tahmin edildiği yazıldı. Kısacası yalanlar ortaya çıktı ve uçak çuvala sığmadı. Fakirliğin ve işsizliğin bu kadar çok olduğu ülkemizde siyasilerin Arap şeyhleri gibi lüks ve ihtişam içerisinde yaşaması haramdır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Aytun Çıray İzmir Politika Güncel Haberler

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title