Haberler

CHP'li Akar, Trafik Kazaları İçin Meclis Araştırması İstedi

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, son 10 yılda 50 bin kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini ve alkollü araç kullanan 1 milyon kişinin ehliyetine el konulduğunu belirterek, kaza sayısının azaltılması, güvenli trafik ortamının oluşturulması ve tedbir alınması için meclis araştırılması açılmasını istedi.

Chp Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, son 10 yılda 50 bin kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini ve alkollü araç kullanan 1 milyon kişinin ehliyetine el konulduğunu belirterek, kaza sayısının azaltılması, güvenli trafik ortamının oluşturulması ve tedbir alınması için meclis araştırılması açılmasını istedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM Başkanlığı'na verdiği dilekçede şunları kaydetti:

"Trafik kazaları ve kazaların neden olduğu can ve mal kayıpları modern dünyanın çözmesi gereken büyük sorunlardan biri olarak güncelliğini korumaya devam etmektedir. Dünyada, gelişmiş ekonomiler ulaşım sorununu ve genel olarak trafik güvenliğini ulaşım alanına yapılan yatırımlarla gidermeye çalışılmaktadır. Ülkemizde trafikte hayatını kaybedenlerin sayısı Avrupa ortalamasının iki katıdır. 2004 yılında 10 milyon olan araç sayısı 2015 yılında 19 milyonu bulmuşken, kaza sayısı ise 2004 yılında 500 binden yüzde 140 artarak 2014 yılında 1 milyon 200 bin gibi ciddi rakamlara ulaşmıştır. Sadece 2014 yılında meydana gelen 1 milyon 200 bin kazada 274 bin vatandaşımız yaralanırken, 3 bin 524 kişi de hayatını kaybetmiştir. Bu kazalarda hayatını kaybedenlerin yüzde 30 gibi ciddi bir oranı 18- 24 yaş aralığındaki gençlerimizden oluşmaktadır."

'DUBLE YOLLAR YAPTIK' SÖZLERİ KAZALARI ÖNMEYİYOR

Dilekçesinde iktidarı eleştiren Haydar Akar, iktidarın 'duble yollar yaptık', 'hız sınırlarını arttırdık', 'yollarımız artık güvenli' sözlerinin kaza sayılarındaki artışların önüne geçemediğini belirterek şöyle devam etti:

"Yine son 10 yılda 1 milyon 150 bin kişinin ehliyetine daimi ve geçici el konulduğunu görmekteyiz. Ehliyetine el konulanların yaklaşık 1 milyonu ise alkollü araç kullanmakta. Sağlık Bakanlığı verilerine göre de ülkemizde trafik kazalarından ölümler, bilinen tüm ölüm nedenleri arasında 3'üncü sırada gelmektedir. Ülkemizde son 10 yılda trafik kazalarında ölen kişi sayısının 50 bini geçmiş olması da bu konuda yeterince tedbir ve önlemlerin alınmadığını göstermektedir. Bu nedenlerle trafik konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesi, teknik ve fiziki alt yapıların iyileştirilmesi, denetimin caydırıcı olması, etkin ve kalıcı politikaların oluşturulması için meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz." - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydar Akar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title