Haberler

CHP'den Gözaltılara Ağır Eleştiri

Güncelleme:

'6 Ay Sonra Bunun Bedelini Çok Ağır Ödersiniz'

EDİRNE, (DHA)

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, valilerin ve kaymakamların AK Parti'nin il başkanları ve ilçe başkanları gibi çalıştığını savunarak, "Buradan hepsini uyarıyorum. Siz Türkiye Cumhuriyeti kaymakamları ve valilerisiniz. Sakın ha, 6 ay sonra bunun bedelini çok ağır ödersiniz" dedi.

CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, Edirne İl Başkanlığı ziyaret ederek teşkilatın düzenlediği basın toplantısına katıldı. Parti binasındaki toplantıya Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi ile CHP İl Başkanı Nejat Gencan ve çok sayıda partili katıldı. Konuşmalardan önce 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Gürsel Tekin, AK Parti'nin baskılar kurduğunu söyledi. Vali ve kaymakamların AK Parti il başkanları gibi çalıştığını savunan Tekin şunları söyledi:

"Önemli bir süreçten geçiyoruz. Son 30 yıllık siyaset yaşamımıza baktığımızda hiçbir dönemde iktidarların bu kadar faşist baskını görmüş değiliz. Antalya'da dün kadınlarımız çalışma yaparken emniyet tarafından gözaltına alındı. 24 saat boyunca kadınlarımızı karakolda tutuyorlar. Yine Aydın'da bir Vali, Belediye Başkanımıza psikolojik baskı yapıyor. Bütün Kaymakamlar ve Valiler adeta AK Parti'nin il başkanları ve ilçe başkanları olmuştur. Buradan hepsini uyarıyorum. Siz Türkiye Cumhuriyeti kaymakamları ve Valilerisiniz. Sakın ha, 6 ay sonra bunun bedelini çok ağır ödersiniz. Böyle bir hakkınız var mı? Hangi koşullarda bu kadınları gözaltına alıyorsunuz? Terörist mi bunlar? Sadece kendi imkanları ile seçim çalışması yapan insanlar."

'ONLAR DEĞİL BİZ ONLARA YANDAŞIZ'

Onur ve şerefli her gazetecinin yanında olacaklarını belirten Gürsel Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başbakan yine bir itirafta bulundu. Dedi ki 'Medyayı ben dizayn ettim' Dünyanın herhangi bir ülkesinde bir başbakan 'Ben medyayı dizayn ettim' der? Nasıl dizayn ettiniz? Baskı yaparak dizayn ettiniz. Köşe yazarlarını görevden aldırdınız, istemediğiniz muhabirleri çalıştırmadınız. Muhabirlere kadar indiler, bırakın patronlarını. Şimdi kendilerine göre Bektaşi hikayesi gibi bir medya oluşturmuşlar. Buna rağmen Sayın Başbakan televizyonlarda 'Cumhuriyet Halk Partisi ve yandaş medyası' diyor. Allah aşkına CHP'li yandaş medyası var mı? Namuslu, onurlu, şerefli bütün gazetecilerin yanında bizler olacağız. Onlar bizim yandaşımız değil, biz onların yandaşı olacağız."

Gürsel Tekin, toplantının ardından Edirne'den ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title