Haberler

Chp, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nda Çalışmalarına Başladı

CUMHURİYET Halk Partisi İnsan Hakları İzleme Komisyonu, beş milletvekili ve iki parti meclisi üyesiyle dün gerçekleştirdiği Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Parlamentosu (AP) ziyaretleriyle, muhalefet partisi olarak ilk çalışmalarına başladı.

CUMHURİYET Halk Partisi İnsan Hakları İzleme Komisyonu, beş milletvekili ve iki parti meclisi üyesiyle dün gerçekleştirdiği Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Parlamentosu (AP) ziyaretleriyle, muhalefet partisi olarak ilk çalışmalarına başladı. Strasbourg'daki Avrupa kuruluşlarında çalışmalara katılan milletvekilleri arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Parti Meclis Üyeleri Canan Kaftancıoğlu, Emre Çam ve teşkilat üyeleri yer aldı. Avrupa Konseyi'nde Venedik Komisyon Başkanı Gianni Buquicchio, AK Genel Sekreteri Ofis Başkanı Bjorn Berge, AK Genel Sekreteri Danışmanı Leyla Kayacık, AK İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Genel Müdürü Philippe Boillat, AK Siyasi Tavsiyeler Direktörlüğü Başkanı Alexander Guessel, AK İnsan Hakları Komiserliği Direktörü Işıl Gachet ile çalışma toplantıları yapıldı.

'TÜRKİYE'NİN DOSTLARI' VE ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ ZİYARETLERİ

Akşam saatlerinde AP çatısı altında 'Friends of Turkey ( Türkiye'nin Dostları)' grubunun toplantısına katılan CHP heyeti, Strasbourg ve Haguenau ilçesinde Alevi Kültür Merkezi'nde Türk kökenli vatandaşlarla bir araya geldi. CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok 'İlk defa Avrupa kuruluşlarına önemli bir çalışma ziyaretinde bulunduk. Bu ilk ziyarette yapılan tanışmalar ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacak. Periyodik zamanlar içinde bu diyalog ve çalışmaları çok önemsiyoruz. Çalışmalar ilerde artarak Türkiye ile Avrupa kuruluşlarını birbirine daha da yakınlaştıracak" ifadesinde bulundu. - Strasbourg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeynep Altıok Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title