Haberler

Çevrecilerden Sessiz Yürüyüş

Adana'da, Türkiye Çevre Platformu (Türçep) Tarafından "Sürdürülebilir Bir Yaşam, Yaşam Hakkına Sahip Çıkmak ve Çevre Dostu, Doğal Değerleri Koruyan Bir Maden Yasası" İçin Sessiz Protesto Yürüyüşü Düzenlendi.

Adana'da, Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) tarafından "Sürdürülebilir bir yaşam, yaşam hakkına sahip çıkmak ve çevre dostu, doğal değerleri koruyan bir maden yasası" için sessiz protesto yürüyüşü düzenlendi.

Adana Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (ÇETKO) tarafından destek verilen yürüyüş, Uğur Mumcu Meydanı'ndan başladı. Göstericiler, daha sonra maden yasasına karşı slogan atmadan sessizce ve taşıdıkları dövizlerle Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

ÇETKO Yönetim Kurulu Başkanı İlker Danışoğlu, burada yaptığı konuşmada, Bergama, Kaz Dağları, Artvin ve Kırklareli'nde doğal değerlerin çıkar hırsı ile talan edildiğini ileri sürerek, "Altın ve diğer madenleri çıkarma adına doğa tüketiliyor, yeşil alanlar, ormanlar yok ediliyor. Hava, toprak ve su kirletiliyor. Yer altı suları, su kaynakları siyanürle zehirleniyor. Yaşamın sürdürülebilirliği tehdit altında" dedi.

Bazı kişilerin, bunları gerçekleştirilen yabancı şirketlerle iş birliği yaptığını savunan Danışoğlu, bu talan ve soygunun durdurulması, topraklara, ormanlara ve yaşam kaynaklarına sahip çıkmak için yürüdüklerine ifade etti.

Danışoğlu tüm çevrecileri 27 Kasım günü Ankara'da gerçekleştirilecek eyleme davet etti.

Açıklamanın ardından, gruptakiler olaysız şekilde dağıldı.

(FK-AB-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title