Haberler

Çevre ve Doğa Dostu Otel

Muğla'nın Bodrum İlçesi Torba Koyu'nda 29 yıldır turizme hizmet veren Işıl Clup Bodrum, çevreye olan duyarlılığıyla da dikkat çekiyor.6 yıl önce Bodrum Yarımadası'nın ilk turistik itfaiye ekibini kurarak başta orman olmak üzere ilçedeki tüm...

Muğla'nın Bodrum İlçesi Torba Koyu'nda 29 yıldır turizme hizmet veren Işıl Clup Bodrum, çevreye olan duyarlılığıyla da dikkat çekiyor. 6 yıl önce Bodrum Yarımadası'nın ilk turistik itfaiye ekibini kurarak başta orman olmak üzere ilçedeki tüm yangınların söndürülmesine katkıda bulunan tesis, çevreci personeliyle yılda 30 tonun üzerinde çöp topluyor. Deniz ve kıyı temizliğinin simgesi olan mavi bayrağı 10 yıldır, üst üste taşıyan tesise, çeşitli kurum ve kuruluşlardan da ödül yağıyor.

Eko turizm anlaşının gelişmesiyle, 'çevre dostu oteller' de büyük önem kazanmaya başladı. Yolculuk yapmak, bir yerde konaklayıp, tatil yapmak isteyenlen otellerde artık yıldız sayısına ya da sınıfına bakmak yerine, çevreye olan duyarlılığını gösteren belgeler, semboller ve ödüllere bakıyor. Bu nedenle pek çok tesis, bu konuda kendini geliştirmek için bazı otel ve tatil köyleri bu konuda çalışmalar yapıyor. Bunlardan biri de Bodrum Torba Koyu'ndaki Işıl Clup Bodrum.

İTFAİYESİ OLAN TEK TESİS

Çam ağaçlarıyla kaplı, eşsiz güzelikteki bir koyda, konuklarına Türk ve uluslarası mutfakların en leziz yemeklerini sunan 600 yataklı tesis, işe Bodrum Yarımdası'nın ilk turistik itfaiyesini kurarak başladı. 6 yıl önce kurduğu bir itfaiye aracı, beş itfaiyeci ve bir şoförden oluşan itfaiye ekibiyle Işıl Clup Bodrum, bugüne kadar Muğla'nın turizmdeki lokomotifi olarak Bodrum'daki orman yangınlarına müdahalede destek verdi. Yılın 12 ayı görev yapan itfaiye ekibi, sadece orman değil turizm cennetindeki işyeri ve büyük yangınlara da müdahale ediyor.

10 YILDIR MAVİ BAYRAĞI DALGALANDIRIYOR

Yaklaşık 600 personelin görev yaptığı tesis, çevreye duyarlılığıyla da dikkati çekiyor. Her gün personelden 100'ünün aralıksız olarak yaptığı deniz, kıyı ve çevre temizliği yaptığı tesis, 10 yıldır deniz temizliğinin sembolü olan mavi bayrağı dalgalandırmanın haklı gururunu yaşıyor. Işıl Clup Bodrum, yılda ortalama olarak 30 tonun üzerinde çöp toplayarak, çevre konusunda diğer tesislere de örnek oluyor.

İtfaiye ve çevre olan duyarlılığı nedeniyle Işıl Clup Bodrum'a çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller yağıyor. Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Çevre ve Orman Muğla İl Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kaymakamlığı, Muğla Valiliği, Konacık Belediyesi, Bodrum Orman İşletme Şefliği tesisi ödül, plaket ve sertifika veren kurum ve kuruluşlara arasında yer alıyor.

"ÖRNEK TESİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Bodrum Yarımadasını Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, "Işıl Club Bodrum, sadece Türk turizmine verdiği üst düzey turizm kalitesi ile değil çevreye, doğaya ve insana verdiği önem ve hassasiyeti uzun yıllar koruyarak sürdürdüğü için kutlanacak ve örnek bir tesis olarak görüyoruz. Bu tesis, Bodrum ve Türkiye'deki diğer tesislere örnek olmalı. Turistik tesisler en azından kendi yörelerindeki doğaya ve çevreye sahip çıkmalı" dedi.

SIRADA YEŞİL VE BEYAZ YILDIZLAR VAR

Çevre dostu turistik tesis kriterlerini her yıl arttırarak sürdürdüklerini belirten Işıl Club Bodrum Genel Müdürü Emir Bağ ise "Sırada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilen, çevreye duyarlı tesislere verilen bir tür etiket olan Yeşil Yıldız ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından geliştirilen su, elektrik, enerji, kimyasal ve katı atık miktarını kontrol altına alan Beyaz Yıldız sertifikaları için çalışmalarımız var. Amacımız dünya çapında sürdürülebilirlik, az enerji ve su tüketimi, CO2 emisyonlarının azaltılması gibi konulara en çok dikkat eden oteller arasına girerek hem Türk turizmine, hem de dünya turizminde örnek bir tesis haline gelmek. Örnek itfaiyemiz ve çevre dostu personelimiz ile bulunduğum il ve ilçede çevremize ve doğayı korumak ve gelecek nesiller aktarılmasını sağlamak için her türlü yatırım ve çalışmayı sürdüreceğiz" diye konuştu. - Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title