Haberler

'Çeşme Suyumuzu Gönül Rahatlığıyla İçiyoruz'

Güncelleme:

Doç.Dr. Lütfü Savaş, dinlenme molası verdiği Vali Ürgen Alanı'nda Kanal A ekibinin sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz hafta sonu program çekimleri için Kanal A televizyon ekibini Antakya'da ağırlayan ve belediyenin yaptığı hizmetleri şehri dolaşmak sureti ile yerinde gösteren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, dinlenme molası verdiği Vali Ürgen Alanı'nda Kanal A ekibinin sorularını yanıtladı.

Burada bulunan sebil çeşmesinden su içerken İstanbul'dan gelen Kanal A televizyon ekibinin şaşkın bakışlarına maruz kalan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, "Sayın Başkanın Antakya'da çeşmelerden akan su vatandaşlar olarak gönül rahatlığı ile içiyormusunuz?" sorusuna muhatap oldu. Bir taraftan sebil çeşmesinden su içen Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, diğer taraftan Kanal A televizyon ekibinin bu sorusuna yanıt vererek, "Allaha şükür bu konuda bir sıkıntımız yok. Harbiye ve Serinyol'dan gelen doğal şebeke suyumuz çok kaliteli düzenli olarak laboratuvarlarda testler yapılıyor.

Görev süremizde 3,5 Km uzunluğundaki Harbiye-Antakya içme suyu isale hattının eskimiş ve yıpranmış, halk sağlığını tehdit eden, %70 oranında su kaçaklarına sebebiyet veren, aspest boru olması münasebetiyle kanserojen madde içeren tüm boruları yeniledik. Hem su kaçaklarını önledik, hem de içme suyu hattını insan sağlığına uygun hale dönüştürdük. Yaptığımız bu icraatın sonunda suyun cazibeli olarak şehre ulaşmasını sağlayıp, elektrik ve jeneratör masrafını bertaraf ederek, yaptığımız yatırımın masrafını fazlasıyla çıkardık. Ayrıca, diğer hattımız olan Serinyol terfi istasyonuna 4 adet yeni jeneratör montesi sağlayarak elektrik kesintilerinden kaynaklı su pompalarının çalışmama sorununu giderdik. İhtiyaç olan bölgelerde yeni su kuyuları açtık. Yine şehrimizin doğu yakasının yüksek kotlarında bulunan mahallelerimizin, su ihtiyacını karşılamak amacıyla Bağrıyanık Mahallesine 600 tonluk su deposunun yapımını sağladık. Böylelikle şehir içme suyumuzu sağlıklı, cazibeli ve gönül rahatlığı ile içilebilir hale getirmiş olduk. Siz olsaydınız Serinyol ve Harbiye gibi doğal kaynaklardan sağlıklı borulardan gelen bu suyu gönül rahatlığı ile içmez misiniz?" dedi.

Kanal A televizyon ekibi, Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ın detaylı bu açıklamaları ve bilgileri üzerine "Başkanım şehir halkı olarak çok şanslısınız. Hemşehrilerinizde sizin gibi bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı. Bizler İstanbul ve Ankara'da içme suyumuzu çeşmeden içemiyoruz. İşimiz dolayısıyla tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. Şehir şebeke suyunu Türkiye'de kullanan ender şehirlerden birisiniz. Sizleri yaptığınız hizmetlerden ötürü tebrik ediyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antakya Kanal A Çeşme Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title