Haberler

Cem Özdemir Almanya'da Erdoğan Karşıtı Tv Kurmak Istiyor

Güncelleme:

Alman Yeşiller Partisi'nin Türk kökenli Eş Başkanı Cem Özdemir, Alman devletinin destekleyeceği bir televizyon kanalı kurularak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cevap verilmesini gündeme getirdi.

Almanya'da Türkiye düşmanlığının önde gelen isimlerinden Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, ana temasını Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığının oluşturacağı bir televizyon kurulması için harekete geçti. Türk kökenli Özdemir, kanalın Alman devletinin desteğiyle hayata geçirilmesini de gündeme getirdi.

"FRANSIZ ARTE GİBİ BİR ŞEY OLABİLİR"

"Rheinischen Post" gazetesine demeç veren em Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın propagandalarına karşılık vermek ve "Avrupa'ya yayın yapan Türk televizyonlarına meydanı bırakmamak için" Arte (Alman-Farsız ortak televizyonu) gibi bir kanalın kurularak bir şeylerin yapılmasını önerdi.

"BÜTÜN PARTİLER BU KONUDA BİR ŞEYLER YAPMALI"

Almanya'da yaşayan Türk kökenlilere Almanya'yı kendi vatanı olarak hissettiremediklerini ve bu konuda siyasi partilerin de çalışma yapmadıklarını ifade eden Özdemir "Türkiye konusunda bütün partiler ortak bir birlik oluşturmalıyız. Almanya'da yaşayan Türklerin kültürel ve medya açısında da uyum sağlamalı" açıklamasında bulundu.

(Mehmet Koca / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cem Özdemir Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title