Haberler

Çandar: ''Kaygan Bir Coğrafyadayız''

Güncelleme:

Cengiz Çandar, "Maddi, manevi anlamda kaygan dengeler içerisinde olan bir coğrafyadayız" dedi.

Gazeteci – yazar Cengiz Çandar, "Bir kitap, Bir yazar" programında yaptığı konuşmada; "Maddi, manevi anlamda kaygan dengeler içerisinde olan bir coğrafyadayız" dedi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Bir yazar, Bir kitap"  programı kapsamında Gazeteci Yazar Cengiz Çandar, Esenler halkıyla bir araya geldi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Prof. Dr. Osman Özsoy'un moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda; gazeteci- yazar Cengiz Çandar, "Mezopotamya Ekspresi: Bir Tarih Yolculuğu" adlı kitabı çerçevesinde Türkiye'nin siyasi gündemine ayna tutarak İmralı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün terörist başı Abdullah Öcalan'la görüşmesini de değerlendiren gazeteci- yazar Çandar, bu konuyla ilgili BDP' ye ilişkin bir güvensizlik olduğunu söyledi. Değişik siyasi partiler içerisinde rekabetlerin yaşandığını söyleyen Çandar, bunlara paralel olarak yaşanan gerilimlerin olduğuna dikkat çekti. Siyasi liderler arasında yaşanan günlük polemikler nedeniyle televizyonların izlenilmeyecek duruma geldiğini belirten gazeteci-yazar Çandar, "Her hafta Türkiye'nin bir kötü günü var. Özellikle salı günlerini Türkiye'nin en kötü günü olarak kabul ediyorum. Sürekli polemikler, abartmalar almış başını gidiyor. Dünyada böyle bir ülke yok sanırım. Kavgada bile söylenemeyecek sözleri partililer ağızlarından düşürmüyor. Böyle bir toplumda iç huzursuzluk olmaz mı? İlk başta bu sorunlarımızı çözelim" diye konuştu.

TOPLUMA KARDEŞLİK MESAJLARI VERİLMELİ

Yaşanan bu süreç içinde Türkler ve Kürt arasında bir sorun olmadığına dikkat çeken Çandar, Müslümanlığın da etkisiyle Türk ve Kürtler arasında bir husumet olmadığını vurguladı.

"Maddi, manevi anlamda kaygan dengeler içerisinde olan bir coğrafyadayız" diyen Çandar, "Bu yüzden bizim bulunduğumuz topraklar sadece Türk vatandaşlarımızı değil, bütün dünya insanlarını ilgilendiriyor. Bu bölge, dakikada bir dengelerin değiştiği çatışmalı bir bölge. Bu coğrafya üzerinden hareket ediyor. Süreç yapısı itibariyle kırılgan " dedi. Bu anlamda 2013 yılının kaybedilmemesi gereken bir yıl olduğunu ifade eden Çandar, kürt sorunu meselesinde hızlı adımların atılması gerektiğini belirtti. Bu süreçte barışın sağlanabilmesi için provokasyonlara karşı dirençli olunması, topluma sürekli barış kardeşlik mesajı verilmesinin gerekli olduğunu belirten Çandar, sürecin riskli kritik bir süreç olduğunu belirten Çandar, "Toplumun bütün uzuvları bu süreci izlemesi gerekiyor" dedi.

ÖZAL'IN ZEHİRLENDİĞİNE İNANMIYORUM

Çandar, konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları cevapladı. Turgut Özal'ın zehirlenmesi ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran Çandar, Turgut Özal'ın zehirlendiği haberlerine inanmadığını ifade etti. Çandar, "Turgut Özal, son zamanlarda iyi gözükmüyordu. Ciddi sıkıntıları da vardı. Prostat kanseriydi. Kiloluydu. Abur cuburu çok severdi. Stresli bir hayatta yaşıyordu. Özellikle Bosna krizi de onu çok etkiledi. Bu yüzden ben Turgut Özal'ın zehirlendiğine inanmıyorum. Özellikle bir takım insanlar medya önünde olabilmek için palavraları ortaya atıp gündem oluşturmaya çalışıyor. Ben de göz önünde olmak isteseydim bu gibi asparagas haberleri çok da iyi uydurabilirdim" diye konuştu.

Program, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan'ın Çandar'a günün anısına çiçek takdim etmesi ve Çandar'ın okuyucuları için kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Çandar Turgut Özal Ahmet Türk Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title