Haberler

Camideki Avize Kırlangıçların Yuvası Oldu

Güncelleme:

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki bir camide avizeye yuva yapan kırlangıçlar, din görevlileri ve cemaat tarafından korunuyor.

Görüntü Dökümü- Cami genel görüntü - Avizedeki kırlangıç yuvasından detaylar Camideki avize kırlangıçların yuvası oldu- Küçükkuyu beldesindeki Bağbaşı Camisi'nin avizesine yuva yapan kırlangıçlara din görevlileri ve vatandaşlar özenle bakıyor Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesindeki bir camide avizeye yuva yapan kırlangıçlar, din görevlileri ve cemaat tarafından korunuyor.Beldede bir süre önce yapımı tamamlanıp ibadete açılan ancak çevre düzenleme çalışmaları süren Bağbaşı Camisi'ni kırlangıçlar yuva olarak seçti.Caminin girişindeki avizenin kubbeye asıldığı kapağa getirdikleri malzemelerle yuva kuran kırlangıçlar, görenlerin ilgisini çekiyor. Kırlangıçlar, yuvalarında 4 yavruyu besliyor.İmam hatip Muhammet Gür ve cemaat, "küçük konukları" adeta bağrına basarak, yuvanın altına etrafın kirlenmemesi için örtü gerip anne ve yavruların rahatça yaşamalarına imkan sağladı.Cami cemaatinden Cahit Kurtay, yaptığı açıklamada, namaz kılmak için gelen diğer kişilerin de durumdan hoşnut olduğunu söyledi.Kurtay, yuvaya ve sahiplerine her şartta sahip çıkacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title