Haberler

Büyükşehir Belediyesinden 5 İlçeye 7 Köprü

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçedeki ihtiyacı karşılamak üzere 7 köprünün yapımına başlandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 ilçedeki ihtiyacı karşılamak üzere 7 köprünün yapımına başlandı.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçelerdeki değişim, dönüşüm yenileme çalışmaları kapsamında Pötürge, Darende, Hekimhan, Akçadağ ve Yeşilyurt ilçesindeki mahallelerin ulaşım imkanlarını iyileştirmek üzere 7 köprü inşa edilecek.

Pütürge'de Başmezra, Kozluk, Üçyaka, Çamlıdere, Tekederesi, Halikan, Yazıca, Körme, Arıtoprak, Esenlik, Alihan, Kavaklıdere, Yazıca, Aliçeri, Ulutaş, Gökçeli mahallerine hizmet verecek köprü 9 metre genişliğinde 5 metre yüksekliğinde, 64 metre uzunluğunda ve 7 gözlü olacak.

İlçede ayrıca Bayır, Gözlüce, Koçköy mahallelerinin ulaşımını sağlayan yolun üzerine de 4 metre yüksekliğinde, 8 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde tek gözlü köprü yapılıyor.

Darende ilçesinde Yazıköy, Kavakköy, Ağılyazı, Ağaçlı ve Ayvalı mahallerinin ulaşımını sağlayan Yazıköy Köprüsü ise 5 metre yüksekliğinde, 20 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde 2 gözlü olarak inşa ediliyor.

İlçenin Hisarcık Köprüsü de 5 metre yüksekliğinde 35 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde 4 gözlü olarak yapılıyor. Hisarcık köprüsü, Hisarkale, Hisarcık, Yeşiltaş, Çınarköy, Karabayır, Kaynak, Ilıca mahallerinin ulaşımını sağlayacak.

Hekimhan'da Baharlı, Karamahmur, Güzelyurt köprüsü ise 4 metre yüksekliğinde 18 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde, 2 gözlü olacak.

Akçadağ Taşevler bölgesine yapılan köprü de 9 mahalleye hizmet verecek.

Yeşilyurt ilçesine yapılacak köprüden ise Atalar, Seyituşağı, Darıderesi, Fadıloymağı, Çat, Yalınkaya, Kadiruşağı mahalleleri yararlanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hekimhan Akçadağ Darende Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title