Haberler

Büyükçekmece Sokakları Rio Karnavalı'na Döndü

Büyükçekmece'de 14 yıldır devam eden 'Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali' bu yıl Rio Karnavalı tadında başladı.

Büyükçekmece'de 14 yıldır devam eden 'Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali' bu yıl Rio Karnavalı tadında başladı. Misafir olarak gelen yüzlerce dansçı Büyükçekmece sokaklarında hünerlerini sergiledi. Vatandaşlar meşaleler ile dansçılara eşlik ederken, bazı vatandaşlar ise aralarına girerek göbek attı.

Büyükçekmece'de bu yıl 14.'sü düzenlenen 'Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin korteji adeta Rio Karnavalı'nı andırdı. Yabancı ülkelerden gelen yüzlerce dansçı ilk olarak hünerlerini Büyükçekmece Sahili'nde gösterdi. Binlerce vatandaş alkış ve meşaleler ile yabancı misafirlerine eşlik etti. Bazı vatandaşlar dansçıların arasına girerek birlikte göbek attı.

Korteje CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün birlikte katıldı. Başkan Hasan Akgün, yürüyüş sırasında kendisine sevgi gösterisinde bulunan halkı, gül atarak selamladı. Kortej yoğun ilgi sebebiyle sık sık durmak zorunda kaldı.

"RİO KARNAVALI'NI BENZEYEN YANI VAR"

Renkli görüntülerin 14 yıldır devam ettiğini ifade eden Dr. Hasan Akgün, "Rio Karnavalı'na benzeyen yanı var. Rio denince, Cannes denince akla ne geliyorsa, Büyükçekmece söylenince artık akıllara o geliyor. Yüzde 10'luk bir yolumuz kaldı. Hedefimiz dünya barışına katkı sağlamak. Eskimeye yüz tutmuş el sanatlarını, geriye doğru giden heykel sanatına büyük destek vermek, onu dünya çapında 1 numara yapmak. Büyükçekmece denince akla heykel sempozyumunun sürekli yapıldığı ve festivalin en önemli parçası olduğunu anlatmaya çalışacağız. Teması dostluk barış bir arada, sevgi birbirimize barış hepimize" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, "Benim için önemli olan insanların mutluluğu. Bir festival insanları birleştiriyorsa ne güzel. Önemli olan insanların mutluluğu, Büyükçekmece halkı ile dünya birleştiği zaman önemli olan budur. İnsanların birlik beraberlik ve sevgiyle birbirine sarılmasıdır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Büyükçekmece Hasan Akgün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title