Haberler

Büyükçekmece'de Güney Amerika Rüzgarı

Her yaştan Büyükçekmeceli, Halk Akademisi’nin düzenlediği Salsa Kursu’nda buluşuyor.

Her yaştan Büyükçekmeceli, Halk Akademisi'nin düzenlediği Salsa Kursu'nda buluşuyor. Mesaiden çıkan vatandaşlar uzman eğitmenler eşliğinde kendilerini müziğin ritmine bırakıyorlar.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi'nin verdiği kurslar sayesinde Büyükçekmeceliler Güney Amerika'nın sevilen danslarından olan "Salsa" ile tanıştı. 2 aydan bu yana devam eden kurslarda 40 kursiyer dans eğitimi alıyor. Akşam saatlerinde yaklaşık 2 saat süren derslere her yaştan Büyükçekmeceli yoğun ilgi gösteriyor. Kendilerini müziğin ritmine bırakan kursiyerler hem stres atıyor, hem de dansın insan vücuduna olan olumlu etkisinden yararlanıyorlar.

DIŞARIDA DA BULUŞUYORLAR

Salsa kursuna katılan Büyükçekmeceliler, Halk Akademisi'nin kursları sayesinde dışarıda da sosyal çevre yarattılar. Ders saatleri dışında buluşarak salsa gecelerine katılan kursiyerler, öğrendikleri figürleri pistlerde de sergilemeye başladılar. Salsa Dansı'nın uzmanlarından olan Volkan Kılıç, "Derslere olan ilgi beni memnun ediyor. Halk Akademisi sayesinde çok güzel bir ortam yakaladık. Kursiyerler ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek mezuniyet töreninde sergileyeceğimiz gösteriye hazırlanmaya başladık" diye konuştu.

"SAMİMİ BİR ORTAM OLUŞTURDUK"

Halk Akademileri ile Büyükçekmece'de sosyal hayatı zenginleştirdiklerini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece'de her yaştan vatandaşın bir araya gelerek sosyalleştiği çok samimi bir ortam oluşturmayı başardık. Resim, müzik gibi güzel sanat dallarının yanı sıra çeşitli dans kursları da veriliyor. Ülkelerin gelişmişliği artık ekonomileriyle değil kültür seviyeleriyle ölçülüyor. Ülkelerin değil şehirlerin yarıştığı yeni dönemde, Büyükçekmece'nin sosyal hayatını renklendirecek organizasyonlar düzenlemek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güney Amerika Büyükçekmece Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title