Haberler

Ekonomide taşlar yerine oturuyor! Türkiye'nin risk primi son 4 yılın en düşük seviyesinde

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek, "Risk primimizi gösteren CDS son 4 yılın en düşük seviyesinde. Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı grafikli paylaşımla Türkiye'nin risk primini gösteren CDS'in 4 yılın en düşük seviyesinde olduğunu açıkladı.

"UYGULADIĞIMIZ DOĞRU POLİTİKALARLA..."

Bakan Şimşek açıklamasında "Risk primimizi gösteren CDS son 4 yılın en düşük seviyesinde. Son bir yılda risk primindeki iyileşme gelişmekte olan ülkelerde ortalama 50 baz puan iken ülkemizde 400 baz puanın üzerinde gerçekleşti. Uyguladığımız doğru politikalarla düşen risk primi hem kamunun hem özel sektörün dış borçlanma maliyetlerini azaltırken dış finansmana erişimini de kolaylaştırıyor" ifadelerine yer verdi.

İşte Bakan Şimşek'in o paylaşımı;

Bakan Şimşek: Risk primimiz son 4 yılın en düşük seviyesinde

ÇOK ULUSLU ŞİRKETLERE ASGARİ KURUMLAR VERGİSİ

Öte yandan Türkiye, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi uygulanmasına ilişkin çalışmaları hızlandırdı. Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Bakan Şimşek, "Çok uluslu şirketlerin faaliyette bulunduğu ülkede ödediği kurumlar vergisi yükü yüzde 15'ten aşağıda ise asgari kurumlar vergisi uygulamasını yasalaştıran ülkeler, ilgili ülkenin almadığı vergi farkını alabilecek. Fark vergi alma hakkı öncelikle şirketin faaliyette bulunduğu ülkede. Bu ülkede asgari kurumlar vergisi uygulaması yoksa şirketin ana merkezinin olduğu ülke bu vergiyi alabiliyor. Burada da asgari kurumlar vergisi uygulaması yoksa aynı gruba dahil şirketlerin bulunduğu üçüncü ülke tarafından bu vergi alınabilecek. Kurulan model, çok uluslu şirketlerin kazançlarının her hal ve takdirde yüzde 15 vergi yükü taşımasını amaçlıyor" dedi.

Şimşek, asgari kurumlar vergisi uygulamasına geçmeyen ülkelerin vergileme haklarını bir başka ülkeye devretmiş olması nedeniyle diğer ülkelerin bu konuda yasama çalışmalarına hız verdiğini belirterek, "Ülkemizde de çok uluslu şirketler faaliyette bulunuyor. Türkiye'de faaliyette bulunan çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması yönünde düzenleme yapılması kaçınılmaz. Aksi halde ülkemizin almadığı vergi bir başka ülke tarafından alınacak." ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Sosyal Medya Türkiye Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (46)

Murat Eryüksel:

Bunu söyleyebilmek için cebimin para görmesi ve 3 ay sonra da o paranın aynı değerde veya çok yakın kalması gerekli...

397
16
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Maşallah bizim cepler hiç yerine oturmıyyyy

yanıt94
yanıt1
Bilirkişi:

Emekliye eline çerçeveli grafik verip termal kaplıcaya tatile yolluyorlar. Emekliyi sürekli tatillerde gezen keyfi yerinde birisi sanıyorlar.

yanıt46
yanıt1
Özcan Özcan:

zimbavve ve sudanla aynıyız,daha da kötü olabilirdik o yüzden şükredin.

yanıt22
yanıt14
gunay yanug:

bu yalanlara hiçkimse inanmıyor. emekliler sizin fişinizi çekecek

260
22
yanıtYanıtla
Mikail Aras:

senin fisini biri ceksin :) ?? fazla prizde kalmişsın

yanıt22
yanıt103
gökhan eker:

Hayır. Biz 30 sene daha maaşımızı almadan vergimiz kesildi maaşımızdan. SGK primimiz de kesildi. Hep ödedik. Şimdi emekli oldu bizim paralar ne oldu değerlendirdiniz mi çoğalttınız mı getirisi yüksek yerlerde kullandınızmı 30 senede kaça katladınız diyoruz. senin para öldü. Uçtu diyorlar 22 senede. Şimdi sana verecek para bulamıyoruz diyorlar. Sen şükretmeyi öğren hamd etmeyi öğren bak bizde bunun için aralıksız her yere camiler açıp hocalar atıyoruz diyorlar. Sen şükretmeyi öğrenmemişin diyorla

yanıt59
yanıt7
Elvin Mammedov:

SONUÇ OLARAK HERŞEYE ZAM 2019 TÜRK KAHVESİ 5 TL ŞİMDİ 45 TL TEŞEKKÜRLER BAKANIM TEŞEKKÜRLER YAYINDA VE YAPIMDA EMEĞİ GECENLER TEŞEKKÜRLER

260
14
yanıtYanıtla
Cevdet Taşkın:

oda bir şey mi Pazar günü şile de kahvaltı yapalım dedik eşimle kahvaltı 600 tldi AMA KİŞİ BAŞI garsona dedim ucuz uz biz dedi varın siz düşünün

yanıt13
yanıt1
Hakan:

Faizci yabancılar "gel,gel" yapıyor.

156
5
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title