Haberler

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90.yıl dönümü dolayısıyla Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da tören düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90. yıl dönümü dolayısıyla Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nın çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, daha sonra valilikte bayram tebriklerini kabul etti.

Valilikteki programın ardından Altıparmak, Akaydın ve Korkmaz, Cumhuriyet Caddesi'ndeki törende askeri araç üzerinden halkın bayramını kutladı.

Piyade Albay Aşkın Açıl, günün önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, Türk ordusunun, milletiyle omuza omuza vererek kazandığı zaferin 90. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Bugünün ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk milletinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş uygarlık hedefine giden yolun başlangıcı olduğunu kaydeden Açıl, 30 Ağustos'un Türk'ün sesini dünyaya duyurduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Antalya Ticaret Borsası Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri halk oyunları sergiledi. Tören resmi geçit ile sona erdi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı törene turistler de ilgi gösterdi. Askeri bir personelin törenleri izleyen iki turiste bayram hakkında bilgi vermesi dikkati çekti.

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından CHP İl Başkanlığı tarafından da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduğu görüldü.

-Isparta'daki kutlamalar-

Isparta'daki tören, Valilik, Belediye ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı. Ardından Vali Memduh Oğuz, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Tören daha sonra Hükümet Meydanı'nda devam etti. Yarbay Oğuz Utku, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos tarihinin, düşmana son darbenin vurulduğu ve bir milletin yok olma sınırında gerçekleştirdiği Büyük Zafer'in 90'ıncı yıl dönümü olduğunu söyledi.

Oğuz Utku, bu zaferin, Türk milletinin şeref, haysiyet ve özgürlüğüne göz dikenlere karşı kükrediği, milli ve manevi değerleri için kadın ve erkeği, yaşlısı ve genciyle ölümü göze aldığı, parolası "Ya istiklal ya ölüm" olan bir zafer olduğunu vurguladı.

Kutlamalar düzenlenen geçiş töreni ile son buldu. Geçiş töreninde belediye araçlarından vatandaşlara gül suyu sıkıldı.

Öte yandan, Mimar Sinan Caddesi'ndeki parti binası önünde toplanan bir grup Cumhuriyet Halk Partili (CHP), Hükümet Meydanı'na yürümek ve Atatürk anıtına çelenk sunmak istedi. Polisin partililere, çelenkle Hükümet Meydanı'na gitmelerine izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un da aralarında olduğu bir grup CHP'li Mimar Sinan Caddesi boyunca sloganlar atarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü. Partililer burada Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Grup daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

-Burdur'daki kutlamalar-

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ümit Saltaş, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Mustafa Saatcı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı. Tören kapsamında Zafer Anıtı'na çelenk sunuldu. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz daha sonra, makamında tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki geçit töreninde de Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Ümit Saltaş, askeri araç üzerinden tören birlikleri ve halkı selamladı.

58. Piyade Er Eğitim Alayı'ndan Üsteğmen Recep Uysal, törende yaptığı konuşmada, bugünün, zaferleri ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan, kahraman Türk ordusunun milletiyle omuz omuza yazdığı muhteşem destanın 90. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

30 Ağustos'un, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, bağımsız Türk milletinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş uygarlık hedefine giden yolun başlangıç noktası olduğunu ifade eden Uysal, şöyle konuştu:

"Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşayan, ulus olmanın onurunu ve vatan olmanın sevgisini, 'Ne mutlu Türk'üm' diyebilmenin gururunu her zaman yüreğinde hisseden yüce Türk ulusuna bu büyük zaferi kazandıran, canları ve kanları pahasına bize bu cennet vatanı hediye eden başta ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, kahraman gazilere ve yüce Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı yüce Türk ulusuna kutlu olsun."

Konuşmanın ardından, Yedek Subay Öğretmen Murat Bodur ve Piyade Çavuş Ali Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiir okudu.

Geçit töreninin ardından Burdur protokolü Gazi Caddesi'ndeki vatandaşlarla bayramlaştı.

- Muğla'daki törenler-

Muğla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Muğla Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenklerinin sunulmasıyla başlayan tören, Muğla Valisi Fatih Şahin'in valilikte tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun ve Muğla Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Kayı, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların bayramını kutladı.

Törene, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Tören, askerlerin tören yürüyüşünün ardından sona erdi.

Öte yandan, törenin son bulmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı Atatürk Anıtı'na partilerinin çelengini sundu.

Muhabir: Murat Yolcu / Mehmet Erbek / Volkan Poliçe / Utku Uçrak / Güç Gönel

Yayıncı Açıklaması - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Burdur Muğla Politika Güncel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

title