Haberler

Bursaspor: 1 - Borussıa Dortmund: 1 Bursaspor, Avusturya Kampında Oynadığı Son Hazırlık Maçında Almanya Bundesliga Takımı Borussia Dortmund İle 1-1 Berabere Kaldı.

Yeşil-beyazlılar, Sercan Yıldırım'ın 44. Dakikada Attığı Golle Öne Geçmesine Rağmen, Marcel Schmelzer'in 76. Dakikadaki Frikiğine Engel Olamayınca Beraberliğe Razı Oldu. Bursaspor, Avusturya Kampında Oynadığı 4 Özel Maçta da Yenilgi Yüzü Görmedi. İlk Sınavında Polonya Takımı Bialystok ile 1-1 Berabere Kalan Yeşil-beyazlılar, Daha Sonra Tuncay Şanlı'nın Takımı Stoke City'yi 1-0'la Devirdi. Bursaspor, Sırbistan Ekibi Kızılyıldız'a Son Dakikada Yakalanıp 2-2'ye Razı Olurken, Bugün de Alman Rakibi Dortmund ile 1-1 Berabere Kaldı.

Yeşil-Beyazlılar, Sercan Yıldırım'ın 44. dakikada attığı golle öne geçmesine rağmen, Marcel Schmelzer'in 76. dakikadaki frikiğine engel olamayınca beraberliğe razı oldu. Bursaspor, Avusturya kampında oynadığı 4 özel maçta da yenilgi yüzü görmedi. İlk sınavında Polonya takımı Bialystok ile 1-1 berabere kalan Yeşil-Beyazlılar, daha sonra Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City'yi 1-0'la devirdi. Bursaspor, Sırbistan ekibi Kızılyıldız'a son dakikada yakalanıp 2-2'ye razı olurken, bugün de Alman rakibi Dortmund ile 1-1 berabere kaldı.

MİLLİLER BULUŞTU

Borussia Dortmund'da forma giyen gurbetçi Nuri Şahin ile Bursaspor'daki milli futbolcular Sercan, Volkan, Turgay ve Ozan İpek maç öncesi bir araya gelip hasret giderdiler.

BİR TAŞLA 5 KUŞ!

Karşılaşmada 5 milli futbolcunun forma giymesi A Milli Takım teknik heyetini de harekete geçirdi. Bir dönem Bursaspor'u da çalıştıran Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu, Sercan, Volkan, Turgay, Ozan ve Nuri Şahin'i dünkü maçta takip etti. İpekoğlu, Oğuz Çetin'in de Almanya'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçını izlediğini söyledi.

GİRİŞ 12 EURO

Bursaspor-Borussia Dortmund maçına ilgi büyüktü. Özellikle Alman taraftarlar tribünleri doldururken, gurbetçiler de Yeşil-Beyazlı takımı destekledi. Futbolseverler maçı 12 Euro vererek izledi.

TOPU BEĞENMEDİLER

Borussia Dortmund teknik heyeti, ikinci yarıda hakemlere topun değiştirilmesi için talepte bulundu. İlk yarıda Bursaspor'un topu sahadaydı.

ERTUĞRUL SAĞLAM: "KAYBETMEMEK SEVİNDİRMİYOR"

Oynanan son hazırlık maçı ile Avusturya'da yaptıkları kap dönemini tamamladıklarını belirten teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "Almanya'nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund ile karşılaştık. Çok iyi oynadığımızı söyleyemem. Çok oyuncu değiştirmemiz takımın dengesini bozdu. Maçın ilk yarısında daha iyi bir oyun ortaya koyarken ikinci yarı iyi değildi. Kampın bitiminde alacağımız galibiyet güzel olurdu. Kaybetmemek bizi sevindirmiyor. Biz hep kazanan takım olmak için çalışıyoruz. Bu karşılaşmadan da dersler çıkaracağız. Ayrıca İstediğimiz 2 transferin de bir an önce gerçekleşmesi en büyük temennimiz. Ay sonuna kadar büyük ihtimalle transferi bitireceğiz" dedi.

İBRAHİM YAZICI: "İYİ MÜCADELEYDİ"

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Takımımızı iyi buldum. Rakibimiz Almanya'nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund'tu. İyi mücadele ettik. Hocamız bazı futbolcuları farklı yerlerde denedi. Sonuçta bu hazırlık maçlarında eksiklerimizi görüyoruz. Galibiyetle de ayrılabilirdik, mağlubiyetle de ayrılabilirdik. Önemli olan sonuç değil, ortaya konulan performanstır."

NURİ ŞAHİN: "YOLLARI AÇIK OLSUN"

Borussia Dortmund'un Türk futbolcusu Nuri Şahin, "Bursaspor hak ederek şampiyon olan bir takım. İnşallah Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olurlar. Bugün, onlar da biz de yorgunduk. Güzel maç oldu. İnşallah yolları açık olur" dedi.

SERDAR AZİZ: "ÖNEMLİ BİR MAÇTI"

Bursaspor'un genç stoperi Serdar Aziz, "Önemli bir maçtı. Kampın son maçıydı. Güçlü rakiple oynadık. 1-0 öne geçtikten sonra rakip baskı kurdu. Bizde de kampın yorgunluğu vardı. Bizim için ölçü değil ama hazırlık anlamında iyi oldu" diye konuştu.

ALİ TANDOĞAN: "DAHA İYİ HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR"

Bursaspor'un tecrübeli futbolcusu Ali Tandoğan, "İyi bir rakiple oynadık. Yoğun kamp döneminden geçtik. Yorgunluk mazeret değil ama. Sahada ne yaptığını bilen bir takım vardı. Çok eksiklerimiz vardı. Bunları görüyoruz. Şamipyonlar Ligi'nde bu tip rakiplerle oynayacağız. Daha iyi hazırlanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR:

6. dakikada Ali Tandoğan'ın uzun pasıyla soldan çalımlarla son çizgiye inen Sercan'ın ortasına Batalla dokundu ancak top yan ağlarda kaldı.

30. dakikada Ali Tandoğan'ın kullandığı frikiğe Turgay yükselip kafayla gol yaptı ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

36. dakikada Bursaspor kalesine gelen Dortmund'da soldan ceza sahasına girip vuran Dede'nin şutunu İvankon çeldi, boşta kaldı topu Ali Tandoğan uzaklaştırdı.

44. dakikada Vederson'un mükemmel uzun pasıyla solda topla buluşan Ali, boştaki Sercan'a kaldırdı. Genç krampona sadece kafayla dokunmak kaldı: 1-0.

72. dakikadaKagawa'nın ceza yayı önünden sert şutunu Harun yatarak önledi. 4 dakika sonra ise gol geldi. Ozan'ın ceza yayı içinde yaptığı faulu kullanan Schmelzer, plase bir vuruşla Harun'u geçti: 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla tamamlandı.

STAT: Stegersbach

HAKEMLER: Dihtar Christian (6), Pethö Paul (6), Schnedor Paul (6)

BURSASPOR: Ivankov (7)(Dk. 46 Harun 7), Ali Tandoğan (7)(Dk. 62 Mustafa Keçeli 6), Ömer Erdoğan (7), İbrahim (6)(Dk. 62 Serdar 6), Ozan İpek (6)(Dk. 87 Anıl), Kirita (5)(Dk. 46 Eren 6), Ergiç (7)(Dk. 46 Ramazan 4), Vederson (8), Sercan (7)(Dk. 46 Steinert 5), Batalla (7)(Dk. 68 Muhammed 6), Turgay (6)(Dk. 80 İsmail Haktan)

BORUSSİA DORTMUND: Weldenfeller (7)(Dk. 46 Mitchell Langerak 6), Sebastian Kehl (7)(Dk. 46 Markus Feulner 6), Robert Lewandowski (7)(Dk. 46 Dimitar Rangelov (5)), Nuri Şahin (7)(Dk. 46 Sven Bender 4), Matts Hummels (6)(Dk. 46 Neven Subotic 4), Kuba (6)(Dk. 46 Shinli Kagawa 5), Dede (7)(Dk. 46 Marcel Schmelzer 6), Patrick Owomoyela (6)(Dk. 46 Marc Hornschuh 4), Felipe Santana (7)(Dk. 76 da Silva 4), Mario Götze (6)(Dk. 46 Kevin Grobkreutz 7), Marco Stlepermann (6)(Dk. 46 Tamas Hajnal 6)

GOLLER: Dk. 44 Sercan (Bursaspor), Dk. 76 Marcel Schmelzer (B.Dortmund)

SARI KART: Dk. 41 Kirita (Bursaspor)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler Son Dakika

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Ali Koç'un üstünü çizdiği Selahattin Baki, sessizliğini bozdu: O görüntüyü vermemeliydik

Ali Koç'un üstünü çizdiği Selahattin Baki, sessizliğini bozdu: O görüntüyü vermemeliydik

Cannes'a giden CZN Burak, hakkında yapılan yorumlara isyan etti

Cannes'a giden CZN Burak, hakkında yapılan yorumlara isyan etti

Kısırlaştırma çözüm mü? Yavaş'ın sokak hayvanlarıyla ilgili tespiti yeniden gündem oldu

Kısırlaştırma çözüm mü? Yavaş'ın sokak hayvanlarıyla ilgili tespiti yeniden gündem oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title