Haberler

Bursaray Emek Hattı Ulaşıma Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ihalesi geçen dönem yapılmasına rağmen yeniden ele aldığı Görükle Hattı Projesi'nden sağlanan yüzde 36'lık tasarrufla hayata geçirdiği Bursaray Emek Hattı seferlere açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, ihalesi geçen dönem yapılmasına rağmen yeniden ele aldığı Görükle Hattı Projesi'nden sağlanan yüzde 36'lık tasarrufla hayata geçirdiği Bursaray Emek Hattı seferlere açıldı.

Emek Hattı'nın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Bursa'ya verdikleri sözü tutmuş olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Göreve geldiklerinde 'bu dönemin tasarruf dönemi' olacağını açıkladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, yaklaşık 250 milyon liranın 6.5 kilometrelik hat için fazla olduğunu, bu paraya daha fazla hat yapılması gerektiğini daha ilk günlerde dile getirdiklerini vurguladı. Uluslararası ihale olmasına rağmen ihaleyi Türk firmasının almış olmasının avantajlarını en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Yaklaşık 3 ay sabahlara kadar belediyemizdeki uzmanlarımız ve yüklenici firma görevlileri proje üzerinde çalıştı. Gereksiz bazı detaylara girildiğini gördük. Birçok noktada aç kapa tünel yapılmışken, üniversitede delme tünel öngörülüyordu. Bunu aç kapa tünele çevirdik. Bu projede de 900 metre aç kapa tünel yapıldı. Sonuçta tüm çabalarımız Bursa'nın kaynaklarını en verimli şekilde kullanmak içindi" dedi.

'PROJE DEĞİŞİKLİĞİ İLE 2.5 KİLOMETRELİK HAT KAZANDIK'

Görükle Hattı'nda yapılan tüm değişikliklerin üniversite senatosu tarafından da mutlulukla karşılandığını dile getiren Altepe, yaptıkları hattın eski projeye göre 150 metre daha ileriye gittiğini belirtti. Eski projede, son durakta inen vatandaşların acil servise ulaşması için 400 metre yürümesi gerektiğini dile getiren Altepe, "Yaptığımız değişiklikle şimdi 80 metre yürüyerek polikliniklere ulaşmak mümkün. Biz yaptığımız bu değişikliklerle hem üniversiteye ulaşımı daha da kolaylaştırdık hem de Bursa'ya yaklaşık 2.5 kilometrelik daha hat bir kazandırdık" diye konuştu.

'Bursa RAYLI SİSTEMİN MERKEZİ OLUYOR'

Raylı sisteme ilave hatların açılmasına paralel olarak yolcu sayılarının da yükseldiğini ifade eden Başkan Altepe, 2009 yılı başında 131 bin olan günlük yolcu sayısının günümüzde 181 bine çıktığını ve bu sayının her geçen gün arttığına değindi. Bu dönem programda olmamasına rağmen konforlu ulaşımın kentin doğusuyla buluşması için Kestel Hattı'nda ihaleye çıktıklarını ve kısa zaman içinde de inşa çalışmalarına başladıklarını kaydeden Altepe, "Kendi hazırladığımız projede, yerli kredi kullanarak ve TL üzerinde işlem görerek, bu hatta maliyetleri yüzde 70 oranında düşürmüş olduk. Yani harcanan her 10 liranın 7 lirası kasamızda kalmış oldu. Hatları uzatmakla da yetinmiyoruz, şimdi yeni araç temini için çalışıyoruz. Bir taraftan raylı sistemler bir taraftan da tramvay ve vagon üretimi konusunda çevre iller ve çevre ülkeler için de lojistik merkez haline geliyoruz" dedi.

Törene katılan Vali Vekili Hüseyin Demirciler, Büyükşehir Belediye'nin ulaşım başta olmak üzere her alandaki yatırımlarında mükemmeliyetçilik ve hız kavramlarına büyük önem verdiğini söyledi. Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Korupark ve Emek Hattı seferleri başladı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title