Haberler

Bülteni: Nostalji gecesi / 18 Haziran 2011 Cumartesi

"Eyüp Halk Bahçe Sineması" 30 yıl aradan sonra perdesini yeniden açıyor!

Sinema tarihimizde önemli bir yeri olan ve açıldığı dönemde 1000 kişilik kapasitesiyle İstanbul'un en büyük yazlık sinemalarından biri olma unvanını elinde tutan Eyüp Halk Bahçesi, Eyüp Dostları Vakfı organizasyonu ve Türk sinemasının Sultanı Sayın TÜRKAN ŞORAY'ın da katılımıyla yeniden perdelerini açıyor.

Bir dönemin sosyal anlamda en önemli eğlence kaynağı olan yazlık sinemalar, düzenlenen konserlerle de halkın sanatçılarıyla buluşma yeri olmuştur. Televizyonun hayatımıza girmesi ile 80'li yılların başında birer birer kaybolmaya başlayan yazlık sinemalar, her zaman eski günleri özleyen insanların hayallerinde canlılığını korumuştur.

"Geçmiş güzellikleri anmak ve bizim olanı yaşatmak" sloganıyla yola çıkan Eyüp Dostları Vakfı, o eski günleri yeniden canlandırıyor.

Sinema tarihinde önemli bir yeri olan "Halk Bahçe Sineması" perdesini açtığı 1945 senesinden itibaren pek çok film ve konsere ev sahipliği yapmıştır. 1000 kişilik kapasitesiyle dönemin en büyük sinemalarından biri olan Halk Bahçe Sineması Eyüplülere uzun yıllar hizmet vermiştir.

18 Haziran 2011 Cumartesi gecesi yeniden bir yazlık sinema akşamını paylaşabilmek düşüncesiyle Eyüp Dostları Vakfı tarafından özel bir gece düzenlenmektedir. Eyüp ve Halk Bahçesi Belgeseli ile eski Türk filmlerinden derlenen bir saatlik gösterimin ardından Eyüplü ses sanatçılarının yer aldığı bir konser gerçekleşecektir. Konserde Eyüplü sanatçılardan Lale Belkıs, Selçuk ve Rana Alagöz, Beyaz Kelebeklerin solisti Ülkü Üst ile eski Halk Bahçesi sanatçılarından Berkant da Eyüplülerle hasret gidereceklerdir.

Yeşilçam'ın Sultanı Eyüplü Sn. Türkan ŞORAY Hanımefendi'nin gecemizi onurlandırması Eyüplüler için tarif edilemez duyguların yaşanmasına sebep olacaktır.

Eyüp Belediyesi katkılarıyla bu nostalji gecesinin organizasyonunu gerçekleştirecek Eyüp Dostları Vakfı, geçmişten geleceğe kuracağı köprülerle vereceği hizmetlerini özenle sürdürmektedir.

Program

19.30 : Kokteyl

20.30 : Anılar ve Onurlandırma

21.00 : Halk Bahçesi Belgeseli ve Eski Türk Filmlerinden Sunum

22.00 : Film Arası

22.30 : Eyüplü Sanatçılar Konseri

Tarih : 18 Haziran 2011 Cumartesi

Yer : Eyüp Halk Bahçe Sineması

İletişim: (0212) 581 0 581 – (0212) 418 79 61 – (0532) 216 26 61

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title