Haberler

Boşnaklar'ın Yüzü Gül'dü

Güncelleme:

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 8. Olağan Genel Kurulu'nda dernek başkanı Abdullah Gül'ün listesi bir dönem daha güven oyu aldı.

Altındağ Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bosna Sancak Derneği olağan genel kuruluna çok sayıda göçmen derneği temsilcisi, siyasi ve yerel yönetici katıldı. Açık oylama ve tek liste şeklinde düzenlenen seçimlerde, yönetim kurulu 3 yıl süreyle derneği temsil edecek Abdullah Gül başkanlığındaki liste seçimi oy birliği ile kazandı.

Sabah saatlerinde rahatsızlanan Abdullah Gül'ün katılamadığı genel kurulda, yönetim kurulu üyesi Şenay Biçer derneğin faaliyetlerini anlattı. Çok sayıda etkinliğin, birlik ve beraberlik ruhu ile yapıldığını söyleyen Biçer, özellikle Bosna'da sel felaketi yaşanan bölgelerde yapılan yardımların altını çizdi.

Kültürel etkinliklerin önemine değinen Şenay Biçer, konserlerden kadın kolu etkinliklerine, ekonomik ilişkilerle ilgili toplantılardan Boşnak kültürü ile ilgili kitap tanıtımlarına kadar 3 yıl boyunca gerçekleşen faaliyetleri görsel sunum eşliğinde özetledi.

Seçilen yeni yönetim kurulu asil şu isimlerden oluştu: Abdullah Gül, Yılmaz Akbıyık, Fuat Nezir, Barbaros Reşat Taşer, Turgut Güneş, İbrahim Adan, Reyhan Gül, Emrah Özsan, Mehmet Fatih Demir, Zeynel Yılmaz, Mustafa Erkoç

SREBRENİTSA'NIN 20'İNCİ YILI

Genel Kurul'u yöneten Kemal Baysak, Bosna Sancak Derneği'nin 20'inci yılında güçlenerek yoluna devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'den Bosna Hersek'e yapılan ziyaretlerde kısıtlı ziyaretlerin yapıldığına değinen Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, ''Bu ziyaretleri federasyon olarak yapıyoruz. Ancak bütün şehirlerin görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Belediyelerimizden bu konuda temasa geçerek kapılarını çalmalılar. Srebrenitsa katliamının 20'inci yılında Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu olarak çok etkili bir şekilde katılım yapılması gerekiyor. Bu yıl en üst seviyede katılım olmalı. Yeni seçilen yönetim kurulumuzun bu konuda derhal çalışması gerekiyor'' diye konuşarak yeni yönetim kuruluna başarılar diledi.

DERNEKLER BİZE YOL GÖSTERİYOR

Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, ''Ülkemizde önemli gelişmelerin sağlanmasında sizin gibi değerli sivil toplum örgütlerine değer veriyoruz. Özellikle politika yapmayan, değer üreten derneklerden çok şey öğreniyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdullah Gül Saraybosna İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title